sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Damar tıkanıklığından şikayeti olanlara tavsiye edi¬len Hüsn-ü Kabul macunundan günde üç çorba kaşığı yenir.
Damar Tıkanıklığı İçin:
250g. Hayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir. ( Tansiyon düşürücü etkisi vardır. )
Kalp Krizi İçin:
* Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir.
* Ihlamurun çiçeği ilkbaharda toplanarak gölgede kurutulur. Damar kireçlenmesinde, damar tıkanıklıklarında faydalıdır.
* İncir meyvesi damar tıkanıklıklarını giderir, karaciğeri kuvvetlendirir, dalak şişkinliğine, , nefes darlığına iyi gelir.
* Damar kireçlenmesi ve damarları açmada ısırgan otu kökleri kullanılır. Baldırlardaki damar tıkanıklıklarında, ısırgan kökü ayak banyosu, kramplarda ısırganotu banyosu yapılır. Kroner damarların daralmasında banyonun yanısıra, kaynatılmış bitkinin ılık suyu ile kalp bölgesine hafifçe masaj yapılır.
Damar Tıkanıklığını Açan Şifalı Bitkiler
Alıç meyvesi, Alıç meyvesinin çiçeği ve yaprakları:
Alıç kalp üzerine olumlu etkileri olan ve zehirli bileşikler ihtiva etmeyen en önemli bitkisel droglardan en önemlisidir Kalp kuvvetlendirici olarak kullanılan bitkiler genellikle zehirli glikozitler ihtiva ettiğinden ancak standardize edilerek kullanılabilirler Alıçta bu durum zehirli glikozitler taşımadığından söz konusu değildir. Koroner damarları genişleten bioflavononidler açısından zengin olan bitki bu maddeler sayesinde damarları genişleterek kan dolaşımını arttırır Bioflavonoitler çok güçlü antioksidanlar olup, kalbe oksijen ve kan akışını arttırırlar Dolayısıyla da angina denilen kalp ağrıları azalır.
Kullanımı: Kurumuş alıç yaprağı veya çiçeğinden 2 çay kaşığı alınıp 1 lt kaynar suda 20 dakika demlenir ve balla tatlandırılarak günde üç kere birer bardak içilir diye konuştu
Çay (infüzyon=haşlama): Bir kahve kaşığı çiçekli alıç yaprağı üzerine bir fincan kaynar su dökülür, 10 dak demlenip süzülür Günde 3-4x birer fincan içilir.
Muhafazası : Yeterli etki 5-6 hafta sonra görülebilir Kurutulmuş olan droglar tedavi özelliklerini genellikle bir yıl muhafaza edebilmektedirler Bu nedenle toplama tarihi üzerinden bir yılı geçmiş olan droglar tedavi amacıyla kullanılmamalıdır Bir yıllık zaman içinde de drogun etkisini kaybetmemesi için drog serin, kuru ve karanlık bir yerde, teneke kutu veya cam kavanoz içinde saklanmalıdır Plastik torbalar drogların muhafazası için uygun değildir.
Soğan ve soğan suyu: Soğan suyu Tıkalı Kalp damarlarını açar, kollesterolü düşürür, hatta uzun süreli kullanımda vücuttaki fazla yağları da eritme özelliği vardır.
Uygulama: Küçük bir soğanı (Soğanın köylüden alınan, -organik- suni gübre kullanılmamış olması tercih nedeni, bulunamaz ise bulduğumuzla devam edelim)
2 ceviz büyüklüğünde olabilir, soyup doğradıktan sonra su bardağına koyuyoruz
Üzerine kaynak suyu koyalım, su bardağın yarısını geçebilir
Bunu yatmadan önce hazırlıyoruz Üzerine bir kapak yada kağıtla kapatabiliriz
Sabah aç karna içilir, (üzerine varsa çeyrek Limon sıkabiliriz) Önemli olan incelik şudur; 30-45 dakika bir şey yenmez ve içilmez. Eğer buna uyulmaz ise bu kürü yapmaya gerek yoktur 30 gün sonra tetkiklerinizi yaptırın, tahlil sonuçları karşılaştırın, doktorunuzla görüşün.
Sarımsak: Kroner damarları genişleten bir üründür, fazla değil az almak ama sürekli almak yararını göstermesi için gereklidir.
Havuç : Alzheimer ve unutkanlık gibi hastalıklara baş savaşçı olan havucun Kalp ve damar tıkanıklıklarında da önemli yararı olduğunu söylenmekte. Havuç damar sertliği-yüksek kolestrol ve triglyseride karşı tam 13tane etkin madde içermektedir (beta kerotenin). Ayrıca havucun içindeki heraclenin maddesi kanın pıhtılaşmasına karşı etkin rol oynar.
Kullanımı : Büyük ve kolay kolay eğilmeyen havuçları kalp ve damar sağlığı için saat ve açlık tokluk gözetmeksizin her zaman sıkarak içebilirisiniz. Unutkanlık amacıyla içilecekse akşam yemeğinden 2 saat sonra sıkarak içilmelidir ( havucun rendelenmesi aynı etkiyi göstermemekte sıkılarak içilmesi gerekli). Önceden sıkıp saklamak etken maddelerin ölümüne yol açmakta her defasında sıkıp içilmesi gerekiyor.
Ceviz ve Ceviz suyu : Cevizi 24 saat suda beklettikten sonra bu suyu içmekte damarlar ve kollestrol için yararlıdır. Cevizde omega 3-6 yağ asidi bulunmaktadır. Ayrıca cevizi yemekte ve ceviz yağı kullanmakta faydalıdır, ancak yukarıdaki terkibi uygulamak doğru sonuçlar verir Fazla kaçırmayın tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır.
Bal : Damar açıcıdır ama saf olarak bulmak gereklidir. Her gün bir su bardağı ılık bal şerbetine 1 şeker kaşığı sirke (bakteri öldürür), 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu karışım ölümden başka her derde devadır.
Elma sirkesi ve Elma kabuğu : Elma sirkesi, doğal bir yaşam iksiridir. Bileşim: kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, a vitamini, beta-carotin, b1, b2, ve b6 vitaminleri, c vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri.
Damar Tıkanıklığı İçin:
250g. Hayıt tohumu, 6lt suda yarım saat kaynatılır ve günde 3 öğün, aç karna, bir çay bardağı içilir. ( Tansiyon düşürücü etkisi vardır. )
Kalp Krizi İçin:
* Ökseotu çayı, Melisa çayı ve Adaçayı içmek kap krizini önleyici etkiye sahiptir.
* Ihlamurun çiçeği ilkbaharda toplanarak gölgede kurutulur. Damar kireçlenmesinde, damar tıkanıklıklarında faydalıdır.
* İncir meyvesi damar tıkanıklıklarını giderir, karaciğeri kuvvetlendirir, dalak şişkinliğine, , nefes darlığına iyi gelir.
* Damar kireçlenmesi ve damarları açmada ısırgan otu kökleri kullanılır. Baldırlardaki damar tıkanıklıklarında, ısırgan kökü ayak banyosu, kramplarda ısırganotu banyosu yapılır. Kroner damarların daralmasında banyonun yanısıra, kaynatılmış bitkinin ılık suyu ile kalp bölgesine hafifçe masaj yapılır.
Damar Tıkanıklığını Açan Şifalı Bitkiler
Alıç meyvesi, Alıç meyvesinin çiçeği ve yaprakları:
Alıç kalp üzerine olumlu etkileri olan ve zehirli bileşikler ihtiva etmeyen en önemli bitkisel droglardan en önemlisidir Kalp kuvvetlendirici olarak kullanılan bitkiler genellikle zehirli glikozitler ihtiva ettiğinden ancak standardize edilerek kullanılabilirler Alıçta bu durum zehirli glikozitler taşımadığından söz konusu değildir. Koroner damarları genişleten bioflavononidler açısından zengin olan bitki bu maddeler sayesinde damarları genişleterek kan dolaşımını arttırır Bioflavonoitler çok güçlü antioksidanlar olup, kalbe oksijen ve kan akışını arttırırlar Dolayısıyla da angina denilen kalp ağrıları azalır.
Kullanımı: Kurumuş alıç yaprağı veya çiçeğinden 2 çay kaşığı alınıp 1 lt kaynar suda 20 dakika demlenir ve balla tatlandırılarak günde üç kere birer bardak içilir diye konuştu
Çay (infüzyon=haşlama): Bir kahve kaşığı çiçekli alıç yaprağı üzerine bir fincan kaynar su dökülür, 10 dak demlenip süzülür Günde 3-4x birer fincan içilir.
Muhafazası : Yeterli etki 5-6 hafta sonra görülebilir Kurutulmuş olan droglar tedavi özelliklerini genellikle bir yıl muhafaza edebilmektedirler Bu nedenle toplama tarihi üzerinden bir yılı geçmiş olan droglar tedavi amacıyla kullanılmamalıdır Bir yıllık zaman içinde de drogun etkisini kaybetmemesi için drog serin, kuru ve karanlık bir yerde, teneke kutu veya cam kavanoz içinde saklanmalıdır Plastik torbalar drogların muhafazası için uygun değildir.
Soğan ve soğan suyu: Soğan suyu Tıkalı Kalp damarlarını açar, kollesterolü düşürür, hatta uzun süreli kullanımda vücuttaki fazla yağları da eritme özelliği vardır.
Uygulama: Küçük bir soğanı (Soğanın köylüden alınan, -organik- suni gübre kullanılmamış olması tercih nedeni, bulunamaz ise bulduğumuzla devam edelim)
2 ceviz büyüklüğünde olabilir, soyup doğradıktan sonra su bardağına koyuyoruz
Üzerine kaynak suyu koyalım, su bardağın yarısını geçebilir
Bunu yatmadan önce hazırlıyoruz Üzerine bir kapak yada kağıtla kapatabiliriz
Sabah aç karna içilir, (üzerine varsa çeyrek Limon sıkabiliriz) Önemli olan incelik şudur; 30-45 dakika bir şey yenmez ve içilmez. Eğer buna uyulmaz ise bu kürü yapmaya gerek yoktur 30 gün sonra tetkiklerinizi yaptırın, tahlil sonuçları karşılaştırın, doktorunuzla görüşün.
Sarımsak: Kroner damarları genişleten bir üründür, fazla değil az almak ama sürekli almak yararını göstermesi için gereklidir.
Havuç : Alzheimer ve unutkanlık gibi hastalıklara baş savaşçı olan havucun Kalp ve damar tıkanıklıklarında da önemli yararı olduğunu söylenmekte. Havuç damar sertliği-yüksek kolestrol ve triglyseride karşı tam 13tane etkin madde içermektedir (beta kerotenin). Ayrıca havucun içindeki heraclenin maddesi kanın pıhtılaşmasına karşı etkin rol oynar.
Kullanımı : Büyük ve kolay kolay eğilmeyen havuçları kalp ve damar sağlığı için saat ve açlık tokluk gözetmeksizin her zaman sıkarak içebilirisiniz. Unutkanlık amacıyla içilecekse akşam yemeğinden 2 saat sonra sıkarak içilmelidir ( havucun rendelenmesi aynı etkiyi göstermemekte sıkılarak içilmesi gerekli). Önceden sıkıp saklamak etken maddelerin ölümüne yol açmakta her defasında sıkıp içilmesi gerekiyor.
Ceviz ve Ceviz suyu : Cevizi 24 saat suda beklettikten sonra bu suyu içmekte damarlar ve kollestrol için yararlıdır. Cevizde omega 3-6 yağ asidi bulunmaktadır. Ayrıca cevizi yemekte ve ceviz yağı kullanmakta faydalıdır, ancak yukarıdaki terkibi uygulamak doğru sonuçlar verir Fazla kaçırmayın tansiyon düşürücü etkisi bulunmaktadır.
Bal : Damar açıcıdır ama saf olarak bulmak gereklidir. Her gün bir su bardağı ılık bal şerbetine 1 şeker kaşığı sirke (bakteri öldürür), 1 şeker kaşığı çörek otu ilave edilip içilirse vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu karışım ölümden başka her derde devadır.
Elma sirkesi ve Elma kabuğu : Elma sirkesi, doğal bir yaşam iksiridir. Bileşim: kalsiyum, fluor, potasyum, magnezyum, sodyum, fosfor, silisyum, a vitamini, beta-carotin, b1, b2, ve b6 vitaminleri, c vitamini, sirke asitleri, meyve asitleri, pektin, doğal aroma maddeleri.