Kalp Damarları tıkanıklığı

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Kalbin kasılmasını sağlayan “myokard” adı verilen kas tabakasının beslenmesi, ”koroner” denen (kalbe özel) damarlar vasıtasıyla gerçekleştirilir. Özellikle hayvansal gıdalarda bulunan ve fazla miktarda alındığında damar iç yüzeyine yapışan ”kolesterol” isimli yağ türü, normalde esnek olan damarlarımızın esnekliğini azaltır ve damar duvarlarında birikerek damar boşluğunu daraltır. Damar duvarındaki bu sertleşme veya damarın tıkanması durumuna ”ateroskleroz” denir. Yüksek tansiyon, yaşın ilerlemesiyle damar yapısının bozulması, sigara kullanımı vb etmenler de aterosklerozu hızlandırır. Ateroskleroz veya başka bir nedenle myokard’a gelen kan miktarı azalırsa myokard yeterli seviyede beslenemez;”iskemi” (dokunun kanlanamaması) oluşur. Kalbin myokard kas tabakası tam beslenemediği için yeterli kasılamaz, bu da hastada kendini ”angina pectoris” (göğüs ağrısı) şeklinde gösterir. Kalp krizinden korunmanın en önemli yolu bol miktarda sebze çorbası tüketmektir. Kendinize uygun olan malzemeyi alıp birleştirerek son derece lezzetli çorbalar yapabilirsiniz. Dikkat edeceğiniz tek şey, çorbanızı mevsim sebzeleriyle hazırlamaktır. İngiltere Kanser Araştırma Kurumu ve bir çok Amerikalı sağlıklı beslenme uzmanı, günde 5 öğün sebze ve meyve tüketmeyi teşvik eder.
Pratik Bitkisel Formüller
* Yarım kilo suya, 3 baş soğan ince ince doğranır. 1 gece bekletilip süzülür. Günde 3 defa 1 fincan içilir. Yemeklerden 1 saat önce ya da 1–2 saat sonra içilmelidir.
* 5 kilo, suya 200 gram hayıt tohumu konulur. 2 saat kaynatılır. Kaynama esnasında eksilen su yerine sıcak su ilave edilir. Karışım dolapta muhafaza edilir. Günde 1 bardak sabahları aç karna içilir.
* 10 gram sarımsak iyice ezilir, üzerine 10 gram ılık su konulur. 24 saat bekletilip, bezle sürülür. Günde 3 defa 20–30 damla içilir.
* 1 bardak kaynar suya, 4–10 gram andız otu kökü konulur. 10 dakika bekletilip günde 2–3 bardak içilir.
* 1 bardak kaynar suya 4 gram ufalanmış alıç yaprağı veya çiçeği konulur. 10 dakika bekletilip, günde 2–3 bardak içilir.
Söğüt (Salix) : Söğüt kabukları aspirinin bitkisel kökeni olan salisin içerir. Yapılan sayısız araştırma düşük dozlarda günde yarım yada bir tablet alınan aspirinin damarlarda plak oluşumunu engelleyerek, kalp krizi riskini önlediğini ortaya koymuştur. Yaklaşık olarak bir çay kaşığı dövülmüş aksöğüt kabuğu, milyonda 100.000 oranında yada 100 mg. salicin içerir. Bu oranda salisin vücutta salsilik aside dönüştürüldüğünde, aspirinin kalbi koruyucu etkisini sağlamay yeterlidir. Bir çay kaşığı söğüt kabuğunu 250 ml. kaynar suya karıştırıp, 15 dakika kadar demlenmeye bıraktıktan sonra süzün. Bu çayı her gün yada gün aşırı bir fincan içebilirsiniz.
Alıç (Crataegus) : Alıç yumuşak bir kalp toniği olarak ün kazanmıştır. Özellikle kalp yorgunluğu tedavisinde etkilidir. Yapılan araştırmalar bu bitkinin aynı zamanda kalp krizini engellediğini ortaya koymuştur. Alıç, kroner damarları açarak kalbe kan pompalanmasını rahatlattığı gibi, kalbin yetersiz oksijenle baş edebilme yeteneğini artırır. Yapılan bir araştırma, iki ay boyunca günde 600-900 mg. arası alıç verilen kalp hastalarının gözle görülür bir iyileşme sağladığını ortaya koymuştur. Alıç son derece güçlü bir kalp ilacıdır.
Yer Fıstığı (Arachis hypogaea) : Fıstık yerken üzerindeki kırmızı renkli kabuğu soymadan yiyin. Çünkü oligomerik prosiyanidinler (OP’ler) olarak bilinen kalp dostu bileşikler bu kabukta bulunur. OP’ler yalnızca kalp krizini önlemekle kalmaz, aynı zamanda kanser ve inmeye karşı da koruyucudurlar. Gerekli OP ihtiyacını fıstık kabuğu ve kırmızı üzümden alabilirsiniz. OP’yi almak isteyen kişilere tuzlu olduğu için kabuklu fıstık önerilir. İç zarı yerken fazla tuz almak vücuda zararlı olabilir. Kabuklu fıstık ise açılmadığı için daha sterildir. Üst kabuğu yapışık olduğu için ikisi yenir. Ayrıca kabuklu fıstık, şeker hastalığı için çok yararlıdır. İçindeki yağı şekerin kana karışmasını yavaşlatır. Bilhassa tatlılar bu nedenle fıstıklı sunulmalıdır. Fıstıklı baklava veya Şam tatlısı gibi…
Zeytin (Olea europea) : Düzenli olarak kullanıldığında, zeytinyağı son derece güçlü bir kalp koruyucudur. Zeytinyağı, kalp dostu Akdeniz diyetinin temel taşını oluşturur. Tekli doymamış yağların ana kaynağı konumundaki zeytinyağının anavatanı olan Akdeniz ülkelerinde, kalp krizi oldukça seyrek görülür.
Biberiye (Rosmarinus officinalis) : Biberiye en zengin bitkisel antioksidan kaynaklarından bir tanesidir. Besin maddelerini korumak için kullanılması bu özelliği yüzündendir. İçeriğindeki antioksidanlar, etin çürümesini önler. Bir anlamda kalbiniz içinde aynı etkiyi gösterir. Biberiye ile lezzetli çaylar yapabileceğiniz gibi yemeklerinizde de bolca kullanabilirsiniz.
Semizotu (Portulaca oleracea) : Yetiştirilmesi çok kolay bir bitki olan semizotu, omega 3 yağ asitleri olarak bilinen yararlı bileşikler bakımından en zengin bitkisel kaynaktır. Omega 3 yağ asitleri kalp krizine neden olan kan pıhtılarının oluşumunu önler. Semizotu aynı zamanda hem kalp krizini hem de kanseri önleyen antioksidanlarla doludur. Semizotu bol miktarda kalsiyum ve magnezyum içerir. Çiğ halde salata olarak yiyebileceğiniz gibi, ıspanak gibi de pişirebilirsiniz.
Son Aramalar
kalp damar tıkanıklığı için şifalı bitkiler
kalp damar tıkanıklığı nasıl anlaşılır
kalp damar tikanikligi belirtileri
damar tıkanıklığı nasıl anlaşılır
kalp damar tıkanıklığının belirtileri
damar tıkanıklığının belirtileri nelerdir
kalp kasılması
kalp damar tıkanıklığı belirtileri nelerdir
kalp damar tıkanıklığı belirtisi
damar tıkanıklığı belirtileri nelerdir
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst