Kalküta - Hindistan / Kalküta Resimleri - Hindistan Hakkında Anlatım

AySe^^

Bayan Üye
kolkatamontage1.jpg

Kalküta
virgs.gif
Hindistan'ın başlıca limanı ve Batı Bengal eyaletinin başkentidir. Ganj'ın bir kolu olan Hugli Irmağı'nın kıyısında ve ırmağın ağzından 150 km kadar içeride yer alır. Irmak kıyıları bataklık olduğu için sağlı*ğa ve yerleşime elverişli değildir. İklim sıcak ve nemlidir.

Üç köyün birleşip gelişmesiyle oluşan Kalküta'nın adının bu köylerden biri olan Kalika-ta'dan geldiği sanılmaktadır. 1690'da Kalikata köyünde Doğu Hint Kumpanyası'nın bir şu*besi kuruldu. Kısa zamanda gelişen kent
virgs.gif
önce İngilizler'in egemenliğindeydi. 1756'da Bengal'in yöneti*cisi Sirac'üd-Devle'nin eline geçtikten bir yıl sonra yeniden İngilizler egemen oldu. Kalküta 1772–1912 arasında İngiliz yönetimindeki Hindistan'ın başkentiydi; bu tarihten sonra yönetim merkezi Yeni Delhi oldu.

Kalküta'da yerleşme yerlerinin büyük bölü*mü Hugli'nin iki yakasına yayılmıştır. Irmağın batı kıyısındaki Haura bugün bir sanayi ve ticaret merkezidir. Başlıca sanayi kolu olan jüt ürünlerinin yanı sıra
virgs.gif
öteki sanayiler be*sin
virgs.gif
dokuma
virgs.gif
ayakkabı
virgs.gif
araba
virgs.gif
kimya
virgs.gif
demir-çelik ve elektrikli araçlardır.

1947'de Pakistan Devleti'nin kurulması Kalküta'yı olumsuz yönde etkiledi. Hindistan ile Doğu Pakistan (bugünkü Bangladeş) ara*sındaki yeni sınır
virgs.gif
jüt ve pirinç işleme merkez*lerini
virgs.gif
başlıca üretim bölgesi olan Ganj-Brahmaputra deltasından ayırdı. Pek çok Müslü*man Pakistan'a göç ederken Müslüman olma*yan topluluklar da Kalküta'ya geldi.

Kentteki üç üniversiteden biri olan ve 1857'de kurulan Kalküta Üniversitesi Hindis*tan'ın en eski üniversitesidir. 1784'te kurulan Bengal Asya Derneği de dünyada
virgs.gif
kendi türündeki araştırma enstitüleri arasında ilktir. Ulusal tiyatronun geçmişi 1876'ya dayanır. Hint Müzesi'nde arkeoloji ve eski para kolek*siyonları
virgs.gif
Ulusal Kütüphane'de ise Hindistan'ın en büyük kitap koleksiyonları bulunur. Kentteki yapılar arasında İngiliz
virgs.gif
İtalyan ve Magrip mimarlığının özgün örneklerine rast*lanır.

Kalküta çok hızlı büyüyen bir kenttir. Doğum oranının yüksekliği
virgs.gif
sağlık hizmetleri*nin yetersizliği
virgs.gif
konut açığı
virgs.gif
yoksulluk ve iş aramak için kente gelen insanların sürekli artışı gibi önemli sorunları vardır.

Kalküta 1945
kolkatatraffic1945.jpg

---> Kalküta - Hindistan / Kalküta Resimleri - Hindistan Hakkında Anlatım

eskisiyle şuan arasında pek bi fark yok sanırım

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri