Kalkan Tavası(4 Kişilik)

Shade.Anqer

Kayıtlı Üye
Malzemeler

10 Dilim 125 er gramlık kalkan balığı
Taze çekilmiş karabiber
1 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz ve un

Hazırlanışı

* Kalkan dilimlerini yıkayıp, tuzlayın ve biberleyin.
* Hafif derince bir kaba yerleştirin.
* Üzerilerine limon suyunu gezdirip, 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
* Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
* Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
* Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık üçer dakika kızartın.
* Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın.
* Fazla yağı süzüldükten sonra servis tabaklarına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst