Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
10 Dilim 125 er gramlık kalkan balığı
Taze çekilmiş karabiber
1 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz ve un
Hazırlanışı
* Kalkan dilimlerini yıkayıp, tuzlayın ve biberleyin.
* Hafif derince bir kaba yerleştirin.
* Üzerilerine limon suyunu gezdirip, 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
* Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
* Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
* Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık üçer dakika kızartın.
* Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın.
* Fazla yağı süzüldükten sonra servis tabaklarına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
10 Dilim 125 er gramlık kalkan balığı
Taze çekilmiş karabiber
1 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz ve un
Hazırlanışı
* Kalkan dilimlerini yıkayıp, tuzlayın ve biberleyin.
* Hafif derince bir kaba yerleştirin.
* Üzerilerine limon suyunu gezdirip, 2 saat serin bir yerde dinlendirin.
* Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.
* Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
* Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip, her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık üçer dakika kızartın.
* Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa aktarın.
* Fazla yağı süzüldükten sonra servis tabaklarına aktarıp, sıcak olarak servis yapın.