Kalamar Yahni

Hestia

Bayan Üye
Malzemeler:
* 750 gr kalamar
* 3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates
* 3 adet büyük boy kırmızı soğan
* 4 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
* 1 yemek kaşığı taze kekik
* 1 yemek kaşığı taze mercanköşk
* 1 adet defne yaprağı (bunu ben ekledim ama siz koymayabilirsiniz)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz



# Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin. Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın.
# Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun.
# Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarımsak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin.
# Biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
# Pilavla servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst