Kalamar Tava

Kalamar Tava


Malzemeler

5 Adet orta boy kalamar

1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz

Sos Malzemeleri
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen

Hazırlanışı
Kalamarlar yıkanıp, kurulandıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğranır. Üzerine karbonat ve şeker ilave edilir, yoğurarak iyice karıştırılır.
Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edilip karıştırılır. Kalamarlar una bandırılıp kızgın yağda hafif pembeleşinceye kadar arkalı önlü pişirilir.
Sosun hazırlanışı: Havuç ve kereviz küp küp doğranır. Sarımsak ve soğan da mümkün olduğunca küçük doğranır. Havuç, soğan, sarımsak ve kerevizler sıvı yağda kavrulur.
1 kutu domates konservesi karışımın üzerine boşaltılır. Üzerine tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen ilave edilir. Hafifçe suyunu çekene kadar kaynatılır.
Kalamar, sosla beraber servis edilir.

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst