Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
6 Adet orta boy kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz
Sosu için :
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen
Hazırlanışı
* Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım.
* Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ).
* Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
* Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.
* Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın.
* Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın.
* Tavaya sıvı yağı aktarın.
* Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun.
* Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 4-5 dakika kaynatalım.
* Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.
6 Adet orta boy kalamar
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Çorba kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı karbonat
1 Su bardağı un
Tuz
Sosu için :
1 Kutu doğranmış domates konservesi
Yarım havuç
2 Adet arpacık soğan
1 Diş sarmısak
Yarım kereviz (havucun büyüklüğü kadar olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğen
Hazırlanışı
* Kalamarları yıkayıp, kuruladıktan sonra yarım parmak kalığında halka şeklinde doğrayalım.
* Üzerine karbonat ve şekeri ilave edip, hepsini yoğururcasına karıştıralım (bu işlem kalamarı yumuşatmak ve lezzetini arttırmak için ).
* Ayrı bir kapta unun içine bir miktar tuz ilave edip karıştırın.
* Kalamarları una bandırıp fazla ununu silkeleyerek kızgın yağda eşit aralıklarla dizerek arkalı önlü hafif pembeleşene dek kızartın.
* Sosu için : Havucu tavla zarı gibi doğrayın ve kerevizi de aynı irilikte doğrayın.
* Sarmısağı ve soğanı küçük doğrayın.
* Tavaya sıvı yağı aktarın.
* Havucu, soğanları, sarmısakları ve kerevizi ilave ederek yumuşayana dek kavurun.
* Ardından 1 kutu domates konservesini tavaya boşaltıp tuzunu ve yarım tatlı kaşığı kuru fesleğeni ilave ederek hafifçe suyunu çekene dej 4-5 dakika kaynatalım.
* Sosu ve kalamarları servis tabağına alıp servis yapın.