Kahveli Madeira Keki (portekiz)

İnci

1907
Prenses
Gereçler:
200 gr un
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı ya da margarin
2
yumurta, çırpılacak
3 yemek kaşığı
süt
3 çorba kaşığı granül kahve (klasik)
Ağaç
kavunu kabuğu

15 cm. çapındaki kek kalıbını yağlayın ve dibini yağlanmış yağlı kağıtla kaplayın. Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Hafif ve yumuşak olana dek tereyağı ya da margarin ve şekeri karıştırın. Yumurtaları çırparak yavaş yavaş ekleyin. Unu yedirip,
yoğurttan biraz daha katı kıvama gelene dek süt ile karıştırılmış granül kahveyi ekleyin. Kalıba boşaltıp, 1 saat ya da kabarıp açık kahverengi olana dek pişirin. 30 dakika sonra fırını açarak tam ortasına bir dilim ağaç kavunu kabuğunu yerleştirin. 5 dakika kalıpta beklettikten sonra, kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

NOT: Ağaç
kavununu baharatçılardan sağlayabilirsiniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst