Kahve ve çikolata kalbe faydalı mı?

Buğra1

Kayıtlı Üye
Kahve ve çikolata kalbe faydalı mı?

Avustralya’da yapılan son bir çalışma, çikolata ve kahvenin zannedildiği kadar ciddi bir kalp yararının olmadığını gösterdi

Sağlık yönünden pek de olumlu gözle bakılmayan bazı yiyecek-içecekler zaman zaman ön plana çıkarılır. Hatta bazı araştırma sonuçları kanıt gösterilerek azıcık da parlatılır!

Çikolata ve kahvenin sağlığa yararlı olduğu yönündeki yaklaşımlarda da bu durum var. Çikolatanın, özellikle yüzde 80’den fazla saflaştırılmış olanlarının, yüksek oranda antioksidan içerdiği doğru. Bu antioksidanların tansiyonu düşürdüğü, kalbi koruduğu yönünde bazı bulgular da yayınlandı. Ne var ki bu bulgular çoğu zaman teyit edilmiyor, tam tersi bulgular bile görülebiliyor.

GÜNLÜK İSTİHKAK 25 GRAM

Avustralya’da yapılan son bir çalışma bunun en iyi örneği. Bu çalışma, çikolata ve kahvenin zannedildiği kadar ciddi bir kalp yararının olmadığını gösterdi. Bununla birlikte ben, ölçülü tüketmek koşuluyla, kahveden de bitter çikolatadan da vazgeçme taraftarı değilim. Günlük çikolata hakkınızı 25 gramla sınırlamanız ve bitter çikolata yemeniz; kahve içerken de bir-bilemediniz iki fincan kahvede kalmanız koşuluyla bu gıdaların tüketimine izin verilebileceğini düşünüyorum. Tabii ki başka bir sağlık sorununuz yoksa...

---> Kahve ve çikolata kalbe faydalı mı?

Avustralya’da yapılan son bir çalışma çikolata ve kahvenin zannedildiği kadar ciddi bir kalp yararının olmadığını gösterdi

Hadi yaa :[
Neyse beni baqLamaz :D
TsekkurLer..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri