` βэγzα '
Banned
Kahvaltıyla gelen güzellik
Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için, yulaf gevreği, buğday, pirinç, bal ve çikolatayı kahvaltı masamızın temel besinleri arasına koymamız gerekiyor. Bu besinler, cildin maruz kaldığı olumsuz dış etkenlere karşı cildi güçlendiriyor ve aynı zamanda cildi nemlendirip besliyor.
Uzmanlara göre, güç ve enerji verici özellikler taşıyan, yulaf gevreğini kahvaltıda süt veya yoğurda ilave ederek tüketmek gerekiyor.
Buğdayla gençleşin
Uzmanların dikkat çektiği bir diğer besin ise buğday... Yüksek oranda B ve E vitaminleri içeren buğdayın kolestrol ve tansiyon düşürücü etkisinin yanı sıra içerdiği E vitamini ile doğal bir antioksidan görevi görüyor. Buğday, cildi yaşlanmaktan koruyor, kırışıklıkların oluşmasını önlüyor, cilde pembelik vererek cildin her zaman genç kalmasını sağlıyor. Zengin içeriğiyle kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan buğdayın bir diğer özelliği ise saçları güçlendirici etkisi...
"B grubu vitaminlerce zengin olan pirinç, içeriğindeki demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi çeşitli minareller sayesinde hücrelere gerekli enerjiyi sağlıyor. Bu özelliğiyle cildin yıpranmasını önleyen pirinç aynı zamanda zararlı güneş ışınlarının etkisini veya yaşlanma sebebiyle ortaya çıkan cilt lekelerini yok ederek, cildin ışıltılı bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. "
Doğal bir tatlandırıcı olan bal, antibiyotik özelliği sayesinde mikroplara karşı güçlü bir dezenfektan. Yapısında bulunan meyve asitleri cildi arındırıyor. Baldaki manganez, magnezyum, kalsiyum, silisyum, azot ve glüsit gibi maddeler cildin pürüzsüz bir güzelliğe kavuşmasını ve nem dengesini sağlıyor.
Elbette çikolata
Mutluluk hormonunu (serotinin) uyarıcı etkisi ile çikolata antioksidan özelliğiyle serbest radikallere karşı savaşarak cildi yenileyip esnekliğini arttırıyor. Vücudu ve cildi gevşetip rahatlatan çikolata, stresten uzak, rahat bir uyku için birebir. İçeriğindeki “sterol” ise cilde tonik etkisi yapıyor.
Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için, yulaf gevreği, buğday, pirinç, bal ve çikolatayı kahvaltı masamızın temel besinleri arasına koymamız gerekiyor. Bu besinler, cildin maruz kaldığı olumsuz dış etkenlere karşı cildi güçlendiriyor ve aynı zamanda cildi nemlendirip besliyor.
Uzmanlara göre, güç ve enerji verici özellikler taşıyan, yulaf gevreğini kahvaltıda süt veya yoğurda ilave ederek tüketmek gerekiyor.
Buğdayla gençleşin
Uzmanların dikkat çektiği bir diğer besin ise buğday... Yüksek oranda B ve E vitaminleri içeren buğdayın kolestrol ve tansiyon düşürücü etkisinin yanı sıra içerdiği E vitamini ile doğal bir antioksidan görevi görüyor. Buğday, cildi yaşlanmaktan koruyor, kırışıklıkların oluşmasını önlüyor, cilde pembelik vererek cildin her zaman genç kalmasını sağlıyor. Zengin içeriğiyle kozmetik ürünlerinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan buğdayın bir diğer özelliği ise saçları güçlendirici etkisi...
"B grubu vitaminlerce zengin olan pirinç, içeriğindeki demir, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi çeşitli minareller sayesinde hücrelere gerekli enerjiyi sağlıyor. Bu özelliğiyle cildin yıpranmasını önleyen pirinç aynı zamanda zararlı güneş ışınlarının etkisini veya yaşlanma sebebiyle ortaya çıkan cilt lekelerini yok ederek, cildin ışıltılı bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. "
Doğal bir tatlandırıcı olan bal, antibiyotik özelliği sayesinde mikroplara karşı güçlü bir dezenfektan. Yapısında bulunan meyve asitleri cildi arındırıyor. Baldaki manganez, magnezyum, kalsiyum, silisyum, azot ve glüsit gibi maddeler cildin pürüzsüz bir güzelliğe kavuşmasını ve nem dengesini sağlıyor.
Elbette çikolata
Mutluluk hormonunu (serotinin) uyarıcı etkisi ile çikolata antioksidan özelliğiyle serbest radikallere karşı savaşarak cildi yenileyip esnekliğini arttırıyor. Vücudu ve cildi gevşetip rahatlatan çikolata, stresten uzak, rahat bir uyku için birebir. İçeriğindeki “sterol” ise cilde tonik etkisi yapıyor.