Kağıttan Kentler - Paper Towns (2015)

Raskolnikov

Nullius in Verba
Prenses
128616.jpg

Kağıttan Kentler - Paper Towns

Yönetmen
Jake Schreier

Yapımcı
Marty Bowen
Wyck Godfrey

Senarist
Scott Neustadter
Michael H. Weber

Uyarlama
John Green tarafından üretilen Kağıttan Kentler adlı eser

Oyuncu - Rol
Nat Wolff - Quentin "Q" Jacobsen
Josiah Cerio - çocuk "Q"
Cara Delevingne - Margo Roth Spiegelman
Hannah Alligood - Çocuk Margo
Halston Sage - Lacey Pemberton
Austin Abrams - Ben Starling
Justice Smith - Marcus "Radar" Lincoln
Jaz Sinclair - Angela
Griffin Freeman - Jason "Jase" Worthington
Caitlin Carver - Becca Arrington
Cara Buono - Mrs. Jacobsen
Susan Macke Miller - Mrs. Spiegelman
Tom Hillmann - Mr. Spiegelman
Meg Crosbie - Ruthie Spiegelman
Jim Coleman - Detective Otis Warren
Ansel Elgort - Mason

Müzik
John Debney
Son Lux

Görüntü yönetmeni
David Lanzenberg

Kurgu
Jacob Craycroft

Süre
109 Dakika

IMDB Puanı
6.7

Konusu

Orlando, Florida'da, Quentin "Q" Jacobsen (Nat Wolff) çocukluk arkadaşı Margo Roth Spiegelman (Cara Delevingne)'la kapı komşusudur. Quentin, Margo'ya sokaklarına taşındığı günden beri aşıktır. Çocukken, Quentin ve Margo bir gün intihar etmiş bir adamın cesedini bulurlar. Bu olaydan sonra, film günümüze gelerek Margo ve Quentin'in daha olgun hallerine gelir okullarında. Birbirlerinden uzaklaştıklarında, Quentin hala ona birşeyler hissetmektedir. Bir gece, Margo Quentin'in yatak odasındaki penceresinde belirir ve ona okuldaki arkadaşlarından, ona ihanet eden dostundan ve erkek arkadaşından intikam almak için bir plan yaptığını söyler. Quentin'i kaçış için bir şoföre ihtiyacı olduğunu ve bazı yardımlar için onu ikna eder.

Margo ve Quentin, operasyonları için listede gerekli olanları almak üzere mağazaya giderler. Margo'nun eski sevgilisi, Jase'i onun en iyi dostu Becca'yla ilişki halindeyken yakalarlar. Margo, Becca'nın ebeveynini arayarak kızının bodrumda bir erkekle seks yaptığını söyler. Jase çıplak bir halde evden kaçarken, Quentin telefonuyla onun fotoğrafını çeker. Margo ve Quentin, Becca'nın evine gizlice girerek, duvara grafitiyle Margo'nun M'sini çizerler ve odasına ihanetinin sembolü olarak kedi balığı koyup ayrılırlar. Sonrasında Margo'nun bir dostu Lacey'i (Halston Sage) ziyaret ederler. Margo, Lacey'nin Jase ile Becca'nın ilişkisini bildiğini düşünür ve onunla asla konuşmayarak onu incitmek ister. Margo and Quentin, Lacey'nin arabasını plastik jelatinle kaplar ve Margo arkadaşlıklarının bittiğine dair not bırakır. Okulun kabadayısı ve Lacey'nin sevgilisi Chuck Parson'ını da unutmazlar tabi. Gizlice onun evine girerler, kaşlarının birine tüy dökücü krem sürerler, grafitiyle kapıya mavi bir "M" yaparak vazelin sürerler tokmağına, daha sonra kendisi uyandığı gibi kaçarlar ordan.

Daha sonrasında SunTrust Center'a girerler ve yüksek katların birindeki toplantı odasına girerek, Orlando'yu tepeden izlerler. Burada, Margo, ilk defa Orlando'nun ve altındakilerin "kağıttan kent" olduğundan söz eder. Orayı "sahte" ve "plastikten yapılsa bile yeterince sert" olarak tanımlar. İkisi de eve döner ve yolları ayrılmadan önce sarılırlar birbirlerine. Gün doğduğunda, Quentin aralarında farklı bir şeyler olduğunu düşünür.

Fakat bu sabah Margo okula gelmemiştir, üstelik ertesi günler de gelmez. Quentin artık kaybolduğunu düşünür, ebeveyni dahil diğerleri evden kaçtığını düşünür. Bunu dört defa yapmıştır, fakat sonra eve dönmüştür. Quentin ve dostları, Ben (Austin Abrams) ve Radar (Justice Smith), Margo'nun yatak odasındaki Woody Guthrie posterini fark ederler. Kız kardeşi Ruthie'ye rüşvet vererek, ebeveyninin olmadığı sıra evine girerler, Margo'nun odasını araştırırlar. Margo'nun, Quentin'in onu bulup arkasından gelmesi için ona not bıraktığına inanırlar. Quentin kapı menteşesinde üzerinde adres yazan küçük bir kağıt parçası bulur. Umutlanıp Margo'nun onlara yol gösterdiği düşünürler, Quentin ve dostları ertesi gün okulu ekip kağıttaki adrese giderler. Vardıklarında, onun son bulunduğu yerin kanıtlarını içeren terk edilmiş bir hatıra dükkanı bulurlar.

Quentin nihayet Margo'nun olduğu yeri bulur. Eski bir atlasın sayfasını çivilerle dükkanın duvarındaki delikle eşleştirir. Onun, harita üreticilerinin telif hakkı tuzağı için kullandıkları üzere hayali bir şehir olan Agloe, New York'ta olduğunu keşfederler. Quentin, Radar, Ben, Radar'ın sevgilisi Angela (Jaz Sinclair) ve Lacey, Margo'yu hala önemseyerek, onu bulmak için New York'a gitmeye karar verirler. Ekip mezuniyet balosuna zamanında yetişebilmek için yaptıkları vakit sınırlaması altında hareket ederler.

Agloe'ya vardıklarında, bir ahır keşfederler fakat Margo'dan iz yoktur. Mezuniyete fazla zaman olmadığından ekip, Orlando'ya geri dönmeye karar verirler. Quentin, Margo'yu bulmaya kararlıdır ve geride kalır. Sonunda, Quentin şehrin yakınına gelip Florida'ya dönmek için bielt alır. Margo'yu giderken görür ve onu yakalar. Margo onu gördüğünde şaşırır. Margo, Orlando'ya dönme niyeti olmadığını ve kendini bulmak için kaçtığı açıklar. Yavaş yavaş, Quentin onun herkesin belirttiği gibi sahtekar olduğu imajı gerçeğini kavrar. Konuşmalarından sonra, MArgo New York city'ye gitmeye karar verir. Quentin ona aşık olduğunu ilan eder ve onunla gelmesini ister fakat bunu yaparken kendini kısıtlayarak evdeki sorumlulukları olduğunu anlar. Kısa bir öpüşme olur ve iritibatı koparmamaya ant içerler, Quentin Florida'ya giden otobüse biner. Sonrasında Quentin, Ben ve Radar'ın koleje gitmeden önce veda ettikleri görülür. Film, Quentin'in, Margo'nun maceralarını ve nerede olduğu hakkında duyduklarının hikayesini anlatmasıyla biter.

Fragman

Resimler

paper-towns-02.jpg

papertowns-4-gallery-image.jpg

238718.jpg

ceb5b-ciudades4.jpg

paper_towns_store.jpg

paper-towns-movie-_3238660k.jpg

fototopo.jpg

models-schauspieler-cara-delevingne-margos-spuren-nat-wolff-fox.jpg

105012.jpg

451231.jpg

183800_1437133173.0988.jpg

mgid:ao:image:mtv.com:128724

paper-towns_.jpg

pt-179.jpg

pt6.jpg

xxx_papertowns_caranat_dcb_74653074.jpg

CW1CJtnXAAA4Pwg.png

Son düzenleme:
---> Kağıttan Kentler - Paper Towns (2015)

Bugün bu filmi izleyecektim ama filmle ilgi yorumlar çok iyi değildi ben de vazgeçtim :D

Bugün bu filmi izleyecektim ama filmle ilgi yorumlar çok iyi değildi ben de vazgeçtim :D

Açıkçası o yorum grubuna ben de dahil olabilirim. xD

Şaka bir yana; beklentin fazla ise beklentini karşıla-ya-mayacak bir film.
Sırf 'Aynı Yıldızın Altında' yazarının hatrına izledim, pek beğenmesem de keyifli vakit geçirebileceğin bir film olur diyebilirim. :R

Beklentimi çok düşük tutmamdan mı bilmiyorum ama filmi beğendim. Sonu dışında.

Beklentimi çok düşük tutmamdan mı bilmiyorum ama filmi beğendim. Sonu dışında.

Film kötü değil zaten, eğlenceli ve keyif alınabilecek bir film.
Ancak daha önce dediğim gibi beklentiyi fazla karşılamıyor, diğer filme nazaran.
Dediğin gibi sonunu ben de pek beğenmedim. :eek:

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri