'Kağıttan Kaplan'a inceleme !

karagümrük

Kayıtlı Üye
Süheyl Batum hakkında inceleme başlatıldı.

391316.jpg

CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum’un “Asker kağıttan kaplan” sözlerine siyasi partilerin tepkileri sürerken bir açıklama da Genelkurmay’dan geldi: Siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un geçtiğimiz cumartesi günü Türk Silahlı Kuvvetler ile ilgili açıklamaları tartışılmaya devam ediliyor. Tartışmaya yazılı bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı da katıldı.

Sühely Batum’un “asker kağıttan kaplan” sözleri, iktidarın bu açıklamaya tepkisinin yankıları sürerken, dün Genelkurmay Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

TSK’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, 6 Şubat tarihli bazı basın yayın organlarında, iki büyük siyasi partiye mensup ve yönetici konumundaki bir kısım siyasilerin Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında bazı değerlendirmelerinin yer aldığı anımsatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:

Asker üzerinden siyaset yapmayın

“Her vesileyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyaset dışında kalması gerektiğini savunan bu siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetlerini günlük siyasi tartışmaların içerisine çekme gayretleri üzüntüyle izlenmektedir. Çevremizde sonu belli olmayan istikrarsızlıkların yoğunlaştığı bir dönemde, sadece güvenlik alanındaki görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasi tartışmalara konu edilmesi, ne ülkemize ne de herhangi bir siyasi görüşe fayda sağlayacaktır. Kendi görüşleri doğrultusunda kamuoyu oluşturmak isteyen siyasilerin, Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili söylemlerinde daha özenli olmaları ve asker üzerinden siyaset yapmamaları beklenmektedir.”

Süheyl Batum hakkında inceleme başlatıldı

Zonguldak'ta, asker için ''kağıttan kaplanmış'' ifadesini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum hakkında Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldı.

Elde edilen bilgiye göre, 2 gün önce Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesini ziyaret eden Batum'un ''Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz, meğer ABD içini oymuş. O koca ağacı hop diye yıktılar. Ancak CHP'yi yıkamadılar'' şeklindeki sözlerinin kamuoyuna yansımasının ardından savcılıkça bugün inceleme başlatılması kararlaştırıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Batum'un askerle ilgili sözleri nedeniyle hakkında inceleme başlatıldığını belirterek, ''İnceleyeceğiz, Batum'un konuşmalarını değerlendireceğiz. Suç unsuru bulunursa soruşturma başlatılabilir'' dedi.

---> 'Kağıttan Kaplan'a inceleme !

SUSUN SUSUN****SUSTUKCA SIZEDE SIRA GELECEK

biraz haysiyeti varsa CHPNIN bu adama bastirir istifa imzasini...

Sen milleti enayi yerine koyuyuorsun resmen

ASGARiden cevap vermek lazim bu bey efendiye..

SUSMAYIN!

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri