Kağıt Kebabı
MALZEMELER
* 400 gr kuşbaşı kuzu eti
* 400 gr arpacık soğan (temizlenmiş)
* 1 su bardağı bezelye
* 2 adet orta boy patates ( temizlenmiş)
* 3 adet yeşi sivri biber
* 2 adet havuç
* ½ çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Yağlı kağıt
* Kekik, karabiber
* 2 adet küp küp doğranmış domates
YEMEĞİN YAPILIŞI
* Kağıt Kebabı İçi Hazırlanışı
* Ocağa aldığınız tavayı ıstın ve içerisine sıvı yağı ilave edin.
* Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri, arpacık soğanları katın ve bir miktar soteleyin.
* Etlerimiz hafifçe kızarmaya başladıktan sonra küp küp doğradığımız havuçları ilave edin.
* Biraz pişirdikten sonra şimdi küp küp doğranmış patatesleri ekleyin.
* Etlerimizi, ardından soğanları, ardından havuçları, ardından patatesleri ekledik şimdide ufak ufak doğradığımız biberlerimizi ekliyoruz bir miktar soteledikten sonra son olarak bezelyeleri tuz ile birlikte ekliyoruz ve kağıt kebabımızın içi hazırlanmış oldu.
* Gayet renkli aromalı, lezzetli, tüm renklerin içinde olduğu kağıt kebabı harcımız hazır oldu.
* Kağıt Kebabı nasıl Katlanır
* Kâğıdımızdan 25-30 cm boyunda bir parça kesip düz bir zemin üzerine serelim.
* Ortasına harcı ekliyoruz. Üzerine bir miktar kekik, karabiber ve bir tatlı kaşığı domates, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve son olarak lezzet versin diye bir tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin koyuyoruz.
* Malzemeleri ortaya toplayarak kağıdın bir ucunu diğer ucuna katlıyoruz ve kenarlarını düzleştiriyoruz.
* Şimdi kağıdın kenarından içe doğru yarım ay şeklinde yuvarlaya yuvarlaya sıkıca katlıyoruz.
* Pişerken hava alması için kağıdın üzerine bıçak ile çok küçük yarık açıyoruz.
* Kağıt Kebabının Yapılışı
* Hava boşluklarını verdiğimiz kağıt kebaplarımızı tepsiye dizelim.
* Daha önceden 220 derece olarak ısıttığımız fırına tepsimizi sürelim ve yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirelim.
* Kağıt kebabımız hazır oldu üzerindeki kağıdı yırtarak servis yapabilirsiniz.
* Afiyet olsun
PÜF NOKTALAR
1- Kağıt kebabı için malzemeler tavaya eklenirken sertlik durumuna göre eklenir.
2- Kuzu eti kullandığımız zaman çok fazla pişirmeye gerek yok ancak dana eti kullanıyorsak bir miktar haşlanır daha sonra malzemelerle birlikte kavrulur.
3- Kağıt kebabı için marketlerden kağıt alırken kaç derece ısıya dayanıklı olduğuna dikkat edin.200-220 derece gibi
MALZEMELER
* 400 gr kuşbaşı kuzu eti
* 400 gr arpacık soğan (temizlenmiş)
* 1 su bardağı bezelye
* 2 adet orta boy patates ( temizlenmiş)
* 3 adet yeşi sivri biber
* 2 adet havuç
* ½ çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Yağlı kağıt
* Kekik, karabiber
* 2 adet küp küp doğranmış domates
YEMEĞİN YAPILIŞI
* Kağıt Kebabı İçi Hazırlanışı
* Ocağa aldığınız tavayı ıstın ve içerisine sıvı yağı ilave edin.
* Üzerine kuşbaşı doğranmış etleri, arpacık soğanları katın ve bir miktar soteleyin.
* Etlerimiz hafifçe kızarmaya başladıktan sonra küp küp doğradığımız havuçları ilave edin.
* Biraz pişirdikten sonra şimdi küp küp doğranmış patatesleri ekleyin.
* Etlerimizi, ardından soğanları, ardından havuçları, ardından patatesleri ekledik şimdide ufak ufak doğradığımız biberlerimizi ekliyoruz bir miktar soteledikten sonra son olarak bezelyeleri tuz ile birlikte ekliyoruz ve kağıt kebabımızın içi hazırlanmış oldu.
* Gayet renkli aromalı, lezzetli, tüm renklerin içinde olduğu kağıt kebabı harcımız hazır oldu.
* Kağıt Kebabı nasıl Katlanır
* Kâğıdımızdan 25-30 cm boyunda bir parça kesip düz bir zemin üzerine serelim.
* Ortasına harcı ekliyoruz. Üzerine bir miktar kekik, karabiber ve bir tatlı kaşığı domates, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı ve son olarak lezzet versin diye bir tatlı kaşığı tereyağı ya da margarin koyuyoruz.
* Malzemeleri ortaya toplayarak kağıdın bir ucunu diğer ucuna katlıyoruz ve kenarlarını düzleştiriyoruz.
* Şimdi kağıdın kenarından içe doğru yarım ay şeklinde yuvarlaya yuvarlaya sıkıca katlıyoruz.
* Pişerken hava alması için kağıdın üzerine bıçak ile çok küçük yarık açıyoruz.
* Kağıt Kebabının Yapılışı
* Hava boşluklarını verdiğimiz kağıt kebaplarımızı tepsiye dizelim.
* Daha önceden 220 derece olarak ısıttığımız fırına tepsimizi sürelim ve yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirelim.
* Kağıt kebabımız hazır oldu üzerindeki kağıdı yırtarak servis yapabilirsiniz.
* Afiyet olsun
PÜF NOKTALAR
1- Kağıt kebabı için malzemeler tavaya eklenirken sertlik durumuna göre eklenir.
2- Kuzu eti kullandığımız zaman çok fazla pişirmeye gerek yok ancak dana eti kullanıyorsak bir miktar haşlanır daha sonra malzemelerle birlikte kavrulur.
3- Kağıt kebabı için marketlerden kağıt alırken kaç derece ısıya dayanıklı olduğuna dikkat edin.200-220 derece gibi