Kadınların lideri kim olacak?

The OwL

Banned
Birleşmiş Milletler (BM) tarihi bir karara imza atarak bünyesinde Birleşmiş Milletler Kadın (Unegeew) adlı yeni bir birim kurdu. Birim, önümüzdeki günlerde başkanını seçecek. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon üye ülkelere çağrıda bulunarak kendilerine birer aday ismi göndermelerini istedi.

Türkiye'de kadın hakları için mücadele eden kadınlar da Unegeew başkanlığı için kendi adaylarını gündeme getirdi. Eylülde liderini seçerek ocakta resmen göreve başlayacak olan, yıllık 500 milyon dolar bütçeli Unegeew ile ilgili Türk kadın hareketinin öncülerinin görüşleri şöyle:

ADAY YARIŞI

Aydeniz Tuzkan (İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı): Bu birimin kadınlar için çok faydalı olacağına inanıyorum. Adayım ise CHP Parti Meclisi üyesi Gülsün Bilgehan Toker. AKPM'de Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı yapmış biri. Özellikle yurtiçinde ve dışında kendisini kanıtlamıştır.

Çiğdem Aydın (KADER Genel Başkanı): Kadınlar adına atılacak her adım önemlidir. Aday olarak AB uzmanı Selma Acuner, Dr. Serpil Sancar, CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur'u gösterebilirim. Birimin kurulması son derece önemli.

Avukat Hülya Gülbahar (Kadın hakları mücadelecisi): Prof. Dr. Yakın Ertürk önemli adımlar attı. Bu tür görevler için sadece akademisyen düşünmek doğru değil. Sivil toplum örgütleri içinden gelen kadın aktivist avukat Canan Arın da olabilir.

Prof. Dr. Feride Acar (BM Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi Başkanı): Bu aşamada bir isim zikretmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bu çok hayırlı bir girişim. Başına getirilecek kişi genel sekreter yardımcısı olacak. 163 ülkenin kadınlarına açık bir pozisyon.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri