Kadına Şiddet Tasarısının 11 Maddesi Kabul Edildi

'Kartaliçe

Bayan Üye
TBMM Genel Kurulunda, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı'nın ilk 11 maddesi kabul edildi.


TBMM Genel Kurulunda, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı'nın ilk 11 maddesi kabul edildi.

Temel kanun olarak görüşülen tasarı üzerinde değişiklik önergeleri verildi. Kabul edilen önergeye göre, gerekli olması halinde korunan kişinin çocukları için 4 ay, söz konusu kişinin çalışması halinde ise 2 aylık süre ile sınırlı olmak kaydıyla asgari ücret tutarının yarısını geçmemek şartıyla Bakanlık bütçesinden kreş imkanı sağlanabilecek.
Kabul edilen diğer bir önergeyle, ''lehine koruyucu tedbir kararı verilen kişinin, kararı kabul etmemesi halinde bile hakimin gerekli gördüğü hallerde tedbir kararının devamına yönelik hükmünü koruyacağına'' ilişkin ifade tasarıdan çıkarıldı.

Tasarıya, ''Koruyucu tedbir kararı verilebilmesi için şiddetin uygulandığı konusunda delil veya belge aranmaz. Önleyici tedbir kararı geciktirmeksizin verilir. Bu kararın verilmesi, kanunun amacını gerçekleştirmeyi tehlikeye sokabilecek şekilde geciktirilemez'' hükmü tasarıya eklendi.
BDP'nin, tasarıya trans kadınlar, lezbiyenler, gay ve eşcinsellerin de eklenmesine ilişkin önergesi kabul edilmedi. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, söz konusu kişilerin de sık sık şiddetle karşı karşıya geldiğini, bu nedenle kanunda yer verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da tasarıda trans kadınlardan bahsedilmediğini belirterek, ''Trans kadın cinayetleri nasıl engellenecek- Cinsiyet kimliği yine mi yok sayılacak-'' dedi.
TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, çalışma süresinin tamamlanması üzerine birleşimi yarın saat 13.00'te toplanmak üzere kapattı.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst