Kaç kişi namazı bilinçli kılıyor?

anaToL!aFiRe

Kayıtlı Üye

88877777777777777666666ay0.jpg

- Peygamber Efendimiz, namaz kılanın geçmiş günahlarının affolacağını ve cennetle ödüllendirileceğini açıklar Bizi cehennemden kurtaracak ve cenneti kazandırıp Allah(cc)'ı bizzat görmeyi ve O'nun hoşnutluğunu kazanmayı sağlayacak bir ibadeti konuşuyoruz Bu ibadetin doğru yapılmasının bir şartı da, içinde okuduğumuz sureler, dualar ve tesbihatın anlamını bilmektir Günde 40 rekâtta okuduğumuz bütün sûreler ve dualar bir A-4 kâğıdının alacağı kadardır Her gün Subhaneke, Fatiha, Tahiyyat'a ihtiyacımız var "Allahu Ekber, Subhane Rabbiyel A'lâ, Subhane Rabbiyel Azim, Semi Allahu limen hamideh, Rabbena lekel hamd"i söyleriz Bunlar hep tekrar edilendir Bir de tekrar edilmeyen Fatiha'dan sonra okunan sûreler vardır Kevser ve İhlas Sûreleri İkisinin anlamını bildiğimizde, bütün namazda okuduğumuz her şeyin anlamını biliyoruz

Şimdi size sorum şu acaba sizin etrafınızda namaz kılanlar aileniz yada akrabalarınız yada komşular

acaba namazda ne dediklerini biliyorlarmı? sorun

Sizde benim gibi şaşıracaksınız!

Ben şahsen arapça bilmediğim için okuduğum süreleri ezberden okuyordum
Ama ne dediğimi bilmiyordumta ki kendi kendime dedimki

Acaba ben Yüce ALLAHIMA neler diyorum diye merak edip
Duaların anlamlarını iyice öğrendim

"Allahu ekber dediğim zaman Allah büyüktür! dediğimi artık anlıyorum

yada

İhlas Sûresi

Okunuşu: Kul hüvellâhü ehad Allâhüssamed Lem yelid ve lem yûled Ve lem yekün lehû küfüven ehad
Anlamı: (Ey Muhammed!) De ki: O Allah bir tektir Allah her şeyden müstağni ve her şey O'na muhtaçtır O doğurmamış ve doğmamıştır Hiç bir şey O'na denk değildir

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri