` βэγzα '
Banned
Büyüklerimizden sıkça duyduğumuz bir laf vardır: Vitamini kabuğunda. Uzmanlar bunun kesinlikle doğru olduğunu söylüyorlar çünkü meyve kabukları insan vücudu için çok önemli antioksidanları ve vitaminleri barındırıyor.
Kabuğu en faydalı olan meyvelerden biri elma. Elmanın kabuğunda, tatlı beyaz kısmına göre yüzde 87 daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal bulunuyor. Salatalık kabuğu da deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen silis isimli bir maddeyi içinde barındırıyor. Patlıcanın kabuk kısmında ise beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan bulunuyor. Ayrıca patlıcan kabuğu, kas kramplarını engelleyen potasyum, bağışıklığı güçlendiren magnezyum ve lifi de içinde barındırıyor.
Kivi, kabuğunu yemeyi asla düşünmeyeceğimiz meyvelerden birisi. Ama kivinin tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşma özelliğine sahiptir. Bunun için yiyemesek de toz haline getirip içeceklerimizin içine katarak tüketebiliriz.
Portakal kabuğu UV ışınlarının en önemli düşmanı. Düzenli olarak tüketilen portakal kabuğunun deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı biliniyor. Portakal kabuğunu direkt yiyemesek de yemeklere ve tatlılara sos, çeşni olarak katarak tüketebiliriz.
Kabuğu en faydalı olan meyvelerden biri elma. Elmanın kabuğunda, tatlı beyaz kısmına göre yüzde 87 daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal bulunuyor. Salatalık kabuğu da deriyi dolgunlaştıran, kırışıklığı önleyen silis isimli bir maddeyi içinde barındırıyor. Patlıcanın kabuk kısmında ise beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan bulunuyor. Ayrıca patlıcan kabuğu, kas kramplarını engelleyen potasyum, bağışıklığı güçlendiren magnezyum ve lifi de içinde barındırıyor.
Kivi, kabuğunu yemeyi asla düşünmeyeceğimiz meyvelerden birisi. Ama kivinin tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşma özelliğine sahiptir. Bunun için yiyemesek de toz haline getirip içeceklerimizin içine katarak tüketebiliriz.
Portakal kabuğu UV ışınlarının en önemli düşmanı. Düzenli olarak tüketilen portakal kabuğunun deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığı biliniyor. Portakal kabuğunu direkt yiyemesek de yemeklere ve tatlılara sos, çeşni olarak katarak tüketebiliriz.