ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 4 Adet Kabak
* 1/2 Demet Taze Nane
* 2 Dis Sarmisak
* 1/2 Demet Maydanoz
* 1/2 Su Bardagi Tuzsuz Antepfistigi
* Tuz, Karabiber
* 1 Corba Kasigi Tereyagi
Yapılışı
Kabaklari temizleyip uzunlamasina incecik cubuklar halinde kesin. Bolca tuzlayip bir süzgecin icinde bekletin. Nane, sarmisak ve maydanozu kiyin. Tavada tereyagi ile hafifce isitin. Fistiklarin yarisini mutfak robotunda iyice ögütün ve ilik maydanozlu karisimla karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir tencerede bolca su kaynatin. Kaynamakta olan suya tuzla iyice yumusamis olan kabaklari atin. 2-3 dakika hasladiktan sonra suyunu süzüp servis tabagina alin. Üzerine hazirladiginiz yesil sosu koyun. Kalan fistiklari iri iri kiyip üzerine serpin, servis yapin.
* 4 Adet Kabak
* 1/2 Demet Taze Nane
* 2 Dis Sarmisak
* 1/2 Demet Maydanoz
* 1/2 Su Bardagi Tuzsuz Antepfistigi
* Tuz, Karabiber
* 1 Corba Kasigi Tereyagi
Yapılışı
Kabaklari temizleyip uzunlamasina incecik cubuklar halinde kesin. Bolca tuzlayip bir süzgecin icinde bekletin. Nane, sarmisak ve maydanozu kiyin. Tavada tereyagi ile hafifce isitin. Fistiklarin yarisini mutfak robotunda iyice ögütün ve ilik maydanozlu karisimla karistirin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Bir tencerede bolca su kaynatin. Kaynamakta olan suya tuzla iyice yumusamis olan kabaklari atin. 2-3 dakika hasladiktan sonra suyunu süzüp servis tabagina alin. Üzerine hazirladiginiz yesil sosu koyun. Kalan fistiklari iri iri kiyip üzerine serpin, servis yapin.