Malzemeler :
3 adet yufka
2 adet kabak
1 adet patates
200 gr ezilmiş beyaz peynir
1 demet dereotu
4 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Kabakları yıkayıp rendeleyin.Biraz tuzla ovup fazla suyunu elinizle sıkıp süzün.
Dere otunu ince ince kıyın, kabağın üzerine ekleyin.
Patatesi de rendeleyip ekleyin.
Beyaz peyniri de ekleyip iyice karıştırın.
Tereyağını eritip soğutun, yumurtaları ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
Fırın tepsisine 1 yufkayı alın üzerine tereyağlı harçtan birkaç kaşık koyup kabaklı karışımdan serpiştirin.Diğer yufkayı da üzerine alın.Buna da tereyağlı harç ve kabaklı karışım ekleyin ve üstüne son yufkayı alın.
Son yufkanın üzerine de tereyağlı harç sürün ve dilimleyin.
Üzerine bir bardak sütü gezdirin ve 2 saat buzdolabında bekletip 200 derecede pişirin.