Kabaklı Çıtır Balık

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp
virgul.gif
kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında
virgul.gif
fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek
virgul.gif
somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı

HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip
virgul.gif
çok az yağda 7-8 dakika soteleyip
virgul.gif
iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp
virgul.gif
bir kenara koyalım.
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu
virgul.gif
tuz
virgul.gif
karabiber
virgul.gif
maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp
virgul.gif
sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle
virgul.gif
kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp
virgul.gif
yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst