MALZEMELER
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp
kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
400 gr ağırlığında
fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek
somon ya da dil balığı
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip
çok az yağda 7-8 dakika soteleyip
iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp
bir kenara koyalım.
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu
tuz
karabiber
maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp
sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle
kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp
yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.
2 adet orta boy yeşil kabak
(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp
400 gr ağırlığında
1 su bardağı galeta unu
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
1 çay bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip
Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu