Kabak Salatası

Gözde'

Bayan Üye
5s9wd.jpg




Malzemeler

1 kg. kabak
1 orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz


Tarifi

Kabaklar temizlenip soyulur. Rendelenir. Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır. Diğer yanda ufak yemeklik doğran*mış kuru soğan yağ ile kavrulur. Kabaklar ilave edilir. Tence*renin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp karıştırılarak iyice suyu çektirilir. Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Soğu*yan kabak ile karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra de*reotu ile süslenir.
Not: Diyet yemekler yaparken teflon tencere kullanmaya özen gösterin. Az yağ kullandığımız için kavrulurken soğanla*rımız yanmaz.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst