Kabak reçeli

` GüLşah

Bayan Üye
MALZEMELER
1 kg. kış kabağı
1 kg. şeker
1 adet limon
kireç

YAPILIŞI
Kabak iri parçalara ayrılır. Soyularak kireçli suya konur. Ertesi gün yıkanarak çatalla delinir. Hafifçe haşlanır. Soğuk su ile yıkanır. Limon suyu ile avulur. Şekerin üstünü kapayacak kadar su ile şurup hazırlanır. İstenilen kıvama gelince ateşten alınır. Kabaklar içine atılarak, bir gece bu şekilde bekletilir. Ertesi sabah kabaklar şuruptan alınarak yalnız şurup kaynatılır ve tekrar kabaklar şuruba katılarak aynı işlem tekrarlanır. Bu işlemler, kabakları sıktığımızda içindeki şurubun bal kıvamına gelişine kadar devam eder.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst