Kabak Gratine

İnci

1907
Prenses
5 orta boy muntazam kabak
• 150 gr beyaz peynir
• ½ demet dereotu
• 30 gr margarin
• 2 çorba kaşığı un
• 1 su bardağı gerekiyorsa biraz fdazlası süt
• 50 gr kaşar rende
• Tuz, Karabiber
Kabakları yıkayıp tırtıklı bir bıçak yardımı ile dış yüzeylerini kazıyınız. Kabakları uzunlamasına bir orta keserek yıkayıp içinde bol suyu bulunan ve bir çorba kaşığı tuz katılmış tencerede haşlayınız.
Kabaklar yumuşayıp ortalarındaki çekirdek kısımları kolayca çıkar hale gelince sudan çıkarıp ılımaya bırakınız. Ilımış kabakların ortasındaki çekirdekleri küçük bir bıçak ve sivri bir kaşık yardımı ile çıkarıp kabakları ortası oyuk bir kayık haline getiriniz ve yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine muntazam yerleştiriniz. Kabakların bu işlemler sırasında kırılmamasına dikkat ediniz.
Margarin, un ve süt ile koyu kıvamda bir beşamel hazırlayıp ve içine ezilmiş ufak parçalara ayrılmış beyaz peyniri katınız. Bazıları bu karışıma daha bir kabak lezzeti vermek üzere bir miktar da kabakların ortasından çıkan kısmı ezerek katmaktadırlar.
Bu karışıma ince kıyılmış dereotunu da kattıktan sonra ortası oyuk kabakların içini tepeleme doldurun, üzerine kaşar rendesi serperek 200 derecede fırının üst katında fırınlayın. Rende kaşarlar kızarınca fırından alıp sıcak servis yapınız.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst