Kabak Çekirdekli Ekmek

Hestia

Bayan Üye
kabakekirdekliekmek.jpg

Kabak Çekirdekli Ekmek
Mutfak: Klasik Tanımlar
Yemek Türü: Ekmekler
Hazırlama Süresi: 50
Pişirme Süresi: 25
Kişi Sayısı: 8




Malzemesi:

1 adet yaş maya 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı kabak çekirdeği 1 yemek kaşığı keten tohumu 1 yemek kaşığı haşhaş 1 çay kaşığı tuz

Tarifi:

Yaş mayayı ılık sütün içinde eritip yoğurma kabına alın. Yoğurt, sıvıyağ, tuz, toz şeker, haşhaş, keten tohumu ve kabak çekirdeğinin yarısını da koyup karıştırın. Un ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü örtülü olarak sıcak yerde 30-35 dakika bekletin. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın, şekillendirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların üstüne bıçakla derin çizikler çizip kabak çekirdeği koyun. 30 dakika bekletin. 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst