Johann Wolfgang von Goethe Klasik Yazarımız Bugün Dünyaya Geldi..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Marea

Bayan Üye
200px-Goethe_%28Stieler_1828%29.jpg

Johann Wolfgang von Goethe (28 Ağustos 1749, Frankfurt – 22 Mart 1832, Weimar), Alman hezarfen; edebiyatçı , politikacı , ressam ve doğabilimci. Aynı zamanda çeşitli doğa bilimleri alanlarında araştırmalar yapmış ve yayınlar çıkarmıştır. 1776 yılından itibaren, Weimar dukalığının bakanı olarak çeşitli idari ve siyasi görevlerde bulunmuştur.
Goethe, şiir, drama, hikâye (düzyazı ve dörtlük şeklinde), otobiyografik, estetik, sanat ve edebiyat teorisi, ayrıca doğa bilimleri olmak üzere birçok esere imza atmıştır. Bununla birlikte, zengin bir içeriğe sahip olan mektup çeşidi, önemli edebi eserlerindendir. ‘Fırtına ve Coşku’ (Sturm und Drang) döneminin en önemli öncüsü ve temsilcisi olmuştur. 1774 yılında ‘Genç Werther’in Acıları’ adlı eseri ile bütün Avrupa’da ün yapmıştır. Daha sonra, 1790 yılından itibaren, Friedrich Schiller ile birlikte ortak ve dönüşümlü bir şekilde, içeriksel ve biçimsel olarak, Antik kültür anlayışı üzerinde yoğunlaşarak, Weimar Klasik’in en önemli temsilcisi olmuştur. Goethe, aynı zamanda, yurtdışında da Alman edebiyatı’nın temsilcisi olarak kabul edilmiştir.
Değeri, ölümünden sonra azalmaya başladığı sıralarda, Goethe, 1871 yılından itibaren, Alman ulusal kimliğiyle, Alman Kraliyet’inde taçlandırılmıştır. Sadece eserlerine yönelik değil, aynı zamanda örnek alınacak yaşantısına yönelik de bir hayranlık oluşmuştur. Goethe, bugüne kadar, en önemli Alman edebiyatçı olarak kabul edilmiş, eserleri ise dünya edebiyatı zirvesinde yerini almıştır.

---> Johann Wolfgang von Goethe Klasik Yazarımız Bugün Dünyaya Geldi..

Başlığı Okuyunca

Hangi Türk Böyle İsim Koyar Diye Düşündüm ( Yazarımız )

Neyse İyiki Doğmuş Almanların Yazarı.

Bir Aralar Facebook'ta Bu Adamla İlgili Capsler Yapıyorlardı :D
Doğum Günü Kutlu Olsun.

Başlığı Okuyunca

Hangi Türk Böyle İsim Koyar Diye Düşündüm ( Yazarımız )

Neyse İyiki Doğmuş Almanların Yazarı.

Bir Yazar olarak başlığı Ben koydum, Dünya nın yazarıdır..O yüzden Bizim de Yazarımız sayılır.Klasiklerin içinde yer alıyor bir sorun var mı ?

Bir Yazar olarak başlığı Ben koydum, Dünya nın yazarıdır..O yüzden Bizim de Yazarımız sayılır.Klasiklerin içinde yer alıyor bir sorun var mı ?

Yazarın Gelip Başlık Koymadığının Farkındayım.

Bi Sorun Olursa Size Sormam Rahat Olunuz.

Yazarın Gelip Başlık Koymadığının Farkındayım.

Bi Sorun Olursa Size Sormam Rahat Olunuz.

Yanlış Anladınız..Demek İstediğim yeterince açık mı demek istediğimden bir sorun var mı dedim, Yanlış anlaşılıyorsam Özür Dilerim..

Yanlış Anladınız..Demek İstediğim yeterince açık mı demek istediğimden bir sorun var mı dedim, Yanlış anlaşılıyorsam Özür Dilerim..

Gayet Açık

Sıkıntı Yok

Özürlükte Birşey yok.

Teşekkür ederim ama biraz kızdınız gibi size sormam sorun olursa diyerek.Siz bilirsiniz..Biraz sinirli insanım da :(

Görevim İtibariyle

Sorun Olmadığında Sormamam Gayet Doğal.

Kişi Veya Kişiye Özel Bir şey Değil.

Görevim İtibariyle

Sorun Olmadığında Sormamam Gayet Doğal.

Kişi Veya Kişiye Özel Bir şey Değil.

Teşekkür ederim Böyle güzel Aktif Bir Forumu Kurduğunuz için.Görevinizi anlıyorum..Forumun da sürekli ayakta kalması Umuduyla..

Teşekkür ederim Böyle güzel Aktif Bir Forumu Kurduğunuz için.Görevinizi anlıyorum..Forumun da sürekli ayakta kalması Umuduyla..

Güzel Düşünceleriniz Ve Dilekleriniz İçin Ben Teşekkür Ederim.

İyi Forumlar

ardı ötesi bir yazar veya sair bizim ülkede yazarı veya sairi kim takar:D

artı düsünceyi zincirleyen tek ülke olarak kines rekor kitabının en üstündeyiz önemli olan bu

iyiki dogdun şair abi:D

Güzel Düşünceleriniz Ve Dilekleriniz İçin Ben Teşekkür Ederim.

İyi Forumlar

Pardon Konu dışına çıkıyorum konu açtığımda 408 Request Time-out çıkıyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim..[MENTION=160470]FuZuLi[/MENTION] Bizim ülkede Bilirsin ki Sanata değer yok ve Edebiyata Ve Yazarlara Düşüncesini Aktaranlara hiç yer yok...

Pardon Konu dışına çıkıyorum konu açtığımda 408 Request Time-out çıkıyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim..

Bazen Birden Fazla Yüklenme Oluyor

Ara Sıra Çıkabilir

Öyle Hatayla Karşılaştığınızda Bi Süre Bekleyip Denerseniz Sorun Düzelir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri