Jen-Hsun Huang: Android Şu Anda Gördüğümüz "En" Çok Yönlü İşletim Sistemi

Heulwen

Kayıtlı Üye
Jen-Hsun Huang: Android Şu Anda Gördüğümüz "En" Çok Yönlü İşletim Sistemi

Grafik işlemciler ve anakart chipsetleri üreten firma Nvidia’nın tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang, şirketin çeyrek dönemlik son finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda ilginç açıklamalarda bulundu. Tegra 4 tabanlı çok fazla cihaz olmadığından bu alanda kan kaybeden ve gelirleri geçen seneye kıyasla %54 oranında azalan Nvidia cephesinde Huang, "Android şu ana kadar gördüğümüz en yıkıcı ve çok yönlü işletim sistemi..." açıklamasında bulunarak, platforma verdikleri önemi bir kez daha göstermiş oldu. "Android işletim sisteminin gelecekte oyunlar için çok önemli bir platform olacağına inanıyoruz dolayısıyla Android üzerinde müthiş oyun deneyimine olanak tanıyan cihazlar geliştirmeliyiz. Android sadece telefonlardan ibaret değil, Slate olarak ta bilinen Tegra tabanlı hepsi bir arada bilgisayarlar da bulunuyor..." diyerek sözlerine devam etti Jen-Hsun Huang.

Nvidia'nın tepe yöneticisi bu yönde açıklamalar yaparken, sektör uzmanı analistler ise farklı düşünüyor. Needham firması analisti Rajvindra Gill, Nvidia'nın Tegra operasyonunu elden çıkarması ve asıl işi olan GPU geliştirme çalışmalarına yoğunlaşmasını tavsiye ederken, Evercore analisti Patrick Wang ise Apple ve Samsung'un olduğu tablet pazarında Nvidia'nun uzun soluklu faaliyet gösteremeyeceğini söylüyor. En güncel mobil platformu olan Tegra 4, kendi markasını taşıyan oyun konsolu Shield ve 7-inç boyutundaki tablet bilgisayarı dışında başta HP olmak üzere sınırlı sayıda üretici tarafından az sayıda cihazda kullanılan Nvidia, Tegra 5 ve Tegra 6 ile durumu lehine çevireceğini söylüyor. Şirket yerleşik 4G modemine sahip, en güçlü mobil GPU ve 64-bit mimarisi ile gelen yeni nesil Tegra platformları için hazırlık çalışmalarına devam ediyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri