~AnıL~
Kayıtlı Üye
Malzemeler
1 adet orta boy tavuk1 adet havuç1 orta boy soğan½ yemek kaşığı tuz200 gr yağsız sığır kıyması
2 adet yumurta akı1 yemek kaşığı limon suyu10 yaprak jelatin1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Hazırlanışı
1-Tavuğu temizledikten sonra dörde bölünmüş havuç, soğan, tuz ve bol suyla pişirin
2-Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırın ve küçük parçalara doğrayın
3-Bir tencereye yumurta aklarını koyun, telle bir iki kere karıştırın
Limon suyu, kıyma ve yağı alınmış 5 bardak tavuk suyu katarak kısık ateşte 30 dakika kaynatın
4-Tavuk suyunu bir tülbentten geçirin
(Tavuk suyu 4 bardak olmalıdır) içine suda bekletilmiş olan jelatinleri katın
Jelatinler eriyince ateşten indirin, soğumaya bırakın
5- 4-5 parmak yüksekliğinde kare veya dikdörtgen bir kalıbın içine ½ parmak kalınlığında tavuk suyu döküp dondurun
6-Tavuk etlerini, bezelyeleri ve küçük parçalara doşranmış havuçları jölenin üzerine serpiştirin
Kalan tavuk suyunu da üzerine dökün, tekrar dolapta soğutun
1 adet orta boy tavuk1 adet havuç1 orta boy soğan½ yemek kaşığı tuz200 gr yağsız sığır kıyması
2 adet yumurta akı1 yemek kaşığı limon suyu10 yaprak jelatin1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Hazırlanışı
1-Tavuğu temizledikten sonra dörde bölünmüş havuç, soğan, tuz ve bol suyla pişirin
2-Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırın ve küçük parçalara doğrayın
3-Bir tencereye yumurta aklarını koyun, telle bir iki kere karıştırın
Limon suyu, kıyma ve yağı alınmış 5 bardak tavuk suyu katarak kısık ateşte 30 dakika kaynatın
4-Tavuk suyunu bir tülbentten geçirin
(Tavuk suyu 4 bardak olmalıdır) içine suda bekletilmiş olan jelatinleri katın
Jelatinler eriyince ateşten indirin, soğumaya bırakın
5- 4-5 parmak yüksekliğinde kare veya dikdörtgen bir kalıbın içine ½ parmak kalınlığında tavuk suyu döküp dondurun
6-Tavuk etlerini, bezelyeleri ve küçük parçalara doşranmış havuçları jölenin üzerine serpiştirin
Kalan tavuk suyunu da üzerine dökün, tekrar dolapta soğutun