Jelatinli Tavuk Salatası

~AnıL~

Kayıtlı Üye
Malzemeler


1 adet orta boy tavuk1 adet havuç1 orta boy soğan½ yemek kaşığı tuz200 gr yağsız sığır kıyması


2 adet yumurta akı1 yemek kaşığı limon suyu10 yaprak jelatin1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Hazırlanışı


1-Tavuğu temizledikten sonra dörde bölünmüş havuç, soğan, tuz ve bol suyla pişirin


2-Tavuğun etlerini kemiklerinden ayırın ve küçük parçalara doğrayın


3-Bir tencereye yumurta aklarını koyun, telle bir iki kere karıştırın


Limon suyu, kıyma ve yağı alınmış 5 bardak tavuk suyu katarak kısık ateşte 30 dakika kaynatın


4-Tavuk suyunu bir tülbentten geçirin


(Tavuk suyu 4 bardak olmalıdır) içine suda bekletilmiş olan jelatinleri katın


Jelatinler eriyince ateşten indirin, soğumaya bırakın


5- 4-5 parmak yüksekliğinde kare veya dikdörtgen bir kalıbın içine ½ parmak kalınlığında tavuk suyu döküp dondurun


6-Tavuk etlerini, bezelyeleri ve küçük parçalara doşranmış havuçları jölenin üzerine serpiştirin


Kalan tavuk suyunu da üzerine dökün, tekrar dolapta soğutun
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst