Japon devi Fujitsu Fatih'e geliyor

buğlem

Bayan Üye
Japon devi Fujitsu Fatih'e geliyor

Su geçirmez tablet üreten Fujitsu Fatih Projesi için teklif verdi. Şirketin Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi Türkiye'de eğitim, iletişim ve ağ teknolojileri alanlarında yatırım yapmak istediklerini açıkladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü ziyaret eden Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi Türkiye'de yatırım sinyali verdi. Fujitsu olarak AB pazar payını yüzde 35'lerden daha yüksek bir seviyeye çıkarmak istediklerini dile getiren Hayashi, Fatih Projesi için Türk yetkililerine bir teklif sunduklarını belirtti. Fujitsu tablet ürünlerinin diğer ürünlere göre su geçirmez özelliğiyle bir fark yarattığını ifade eden Hayashi, bu ürünü Alman Başbakanı Angela Merkel'in gözünün önünde test ettiklerini söyledi.

FIRSATI KAÇIRMAYIN
Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi, "Fujitsu olarak sadece üretim teknolojilerine değil, eğitim, iletişim ve ağ teknolojileri gibi alanlarda da etkinliklerimiz var. Bu alandaki çalışmalarımızı Türkiye'ye getirmek istiyoruz" dedi. Bakan Ergün ise Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusuyla bilgi ve iletişim teknolojilerine çok uygun konumda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu potansiyeli değerlendirin. Gerek bakanlık olarak gerekse hükümet olarak Fujitsu'nun Türkiye'de yapacağı her türlü yatırıma destek olmaya hazırız. Fatih Projesi'nin ihale şartnamesi hazırlanıyor. Şartnamede kademeli olarak yerlilik oranı arttırılacak, diğer birçok Ortadoğu ülkesi projeyi gözlemleyecek. Bu nedenle projenin başarısı ve uygulama modeli bu ülkelerde de karşılık bulacak ve hatta uygulanacak." Fatih 'in sürekliliği olan bir proje olduğunu söyleyen Bakan Ergün, "Bu proje yatay alanda diğer sektörleri de geliştirebilir. Fatih'le öğrencilerin eğitilerek bilgi ve iletişim teknolojilerine yatkın yeni bir nesil oluşabilir" dedi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri