Silencio
Kayıtlı Üye
Citizen Kane
Filme eleştiri yazmak haddimize düşmese de sinemaya ilgi duyan ve biraz okuma yapan her gencin spoiler kavramıyla tanıştığı filmdir. Rosebud! (Ağzımdan kaçırdım)
Sixth Sense
Hiç sorma ya ben Altıncı Hisi seyretmeden önce arkadaş bana sonunu söylemişti, gittim bile bile filmi seyrettim. cümlesi sinemaseverler arasında kullanılan en yaygın atasözlerinden biridir. Eğer hala izlemediyseniz ve çevrenizdekiler de filmin sonunu hala anlatmadıysa sakın filme dair bir okuma yapmayınız. Hatta siz en iyisi burada okuduklarınızı dahi unutunuz.
The Mist
Aman! Sakın !
Chinatown
Klasiklerden devam edelim: Neye inanacağınızı bilmediğiniz, her anı sürprizlerle dolu bir filmden daha kötü bir şey varsa o da, o sürprizleri ağzından kaçıran bir eleştiri yazısıdır. Chinatown ise bu konuda bir mayın tarlasıdır.
Herhangi bir süper kahraman filmi (Tercihen Marvel)
Tek amacınız sinema salonunda çoluk çocuk keyifli bir 2 saat (reklamlarla 3 saat) geçirmek ise bir süper kahraman filminin eleştirisini okumaya zahmet etmeyin. Çünkü okuyacağınız tek şey bu filmlerin ne kadar muhafazakar, cinsiyetçi ve klişe oldukları üzerine cümlelerdir, hiç canınızı sıkmayın.
Secret Window
Johnny Deppin sadece Tim Burton filmlerinde oynadığına inanıyorsanız hayatınıza mutlu mesut devam edebilirsiniz. Yoksa Johnny Deppin canlandırdığı karakterin peşindeki katil kimmiş falan onlar o kadar önemli değil.
Bir Zamanlar Anadoluda
Son izlediğimiz Nuri Bilge Ceylan filmi olduğu için listeye girmeye hak kazanan bu güzel yapımın herhangi bir eleştirisini, popüler kültürde Tarkovski etkisi denilen musibetle bir kez daha karşılaşmamak için okumamanızı öneririz.
Fight Club
Vurdulu kırdılı bir dövüş filmi hakkında herhangi bir eleştiri okusam ne olur, okumasam ne olur diye düşünmeyin; siz herhangi bir eleştiri yazısı okumadan yavaş yavaş buradan da uzaklaşıp Edward Norton ve Brad Pitt hatırına filmi seyredin.
Psycho
Sinema yazarlarının üzerine en çok analiz yaptığı filmlerden biri olduğu gerçeğini kabul ederek, bu filmi seyretmeden okuma yapmamanızı tavsiye ederiz. Gerçi artık izledikten sonra da okumanıza gerek kalmadı sevgili Hollywood Bates Motel isimli diziyle tüm soruları kendin pişir kendin ye şeklinde cevaplıyor.
Transcendence
En kötü eleştiri henüz yazılmamış olandır diyerek ilerleyen günlerde vizyona girecek olan filmin eleştirisinin, Johnny Depp hayranlarında kalp-damar rahatsızlıkları yaratabileceğini öngörmek güç olmasa gerek.