İzlemeden Eleştirisini Asla Okumamanız Gereken 10 Film

Silencio

Kayıtlı Üye
Spoiler.jpg

Citizen Kane

Filme eleştiri yazmak haddimize düşmese de sinemaya ilgi duyan ve biraz okuma yapan her gencin “spoiler” kavramıyla tanıştığı filmdir. “Rosebud!” (Ağzımdan kaçırdım)

Sixth Sense

“Hiç sorma ya ben Altıncı His’i seyretmeden önce arkadaş bana sonunu söylemişti, gittim bile bile filmi seyrettim.” cümlesi sinemaseverler arasında kullanılan en yaygın atasözlerinden biridir. Eğer hala izlemediyseniz ve çevrenizdekiler de filmin sonunu hala anlatmadıysa sakın filme dair bir okuma yapmayınız. Hatta siz en iyisi burada okuduklarınızı dahi unutunuz.

The Mist

Aman! Sakın !

Chinatown

Klasiklerden devam edelim: Neye inanacağınızı bilmediğiniz, her anı sürprizlerle dolu bir filmden daha kötü bir şey varsa o da, o sürprizleri ağzından kaçıran bir eleştiri yazısıdır. Chinatown ise bu konuda bir mayın tarlasıdır.

Herhangi bir süper kahraman filmi (Tercihen Marvel)

Tek amacınız sinema salonunda çoluk çocuk keyifli bir 2 saat (reklamlarla 3 saat) geçirmek ise bir süper kahraman filminin eleştirisini okumaya zahmet etmeyin. Çünkü okuyacağınız tek şey bu filmlerin ne kadar muhafazakar, cinsiyetçi ve klişe oldukları üzerine cümlelerdir, hiç canınızı sıkmayın.

Secret Window

Johnny Depp’in sadece Tim Burton filmlerinde oynadığına inanıyorsanız hayatınıza mutlu mesut devam edebilirsiniz. Yoksa Johnny Depp’in canlandırdığı karakter’in peşindeki katil kimmiş falan onlar o kadar önemli değil.

Bir Zamanlar Anadolu’da

Son izlediğimiz Nuri Bilge Ceylan filmi olduğu için listeye girmeye hak kazanan bu güzel yapımın herhangi bir eleştirisini, popüler kültürde “Tarkovski etkisi” denilen musibetle bir kez daha karşılaşmamak için okumamanızı öneririz.

Fight Club

Vurdulu kırdılı bir dövüş filmi hakkında herhangi bir eleştiri okusam ne olur, okumasam ne olur diye düşünmeyin; siz herhangi bir eleştiri yazısı okumadan yavaş yavaş buradan da uzaklaşıp Edward Norton ve Brad Pitt hatırına filmi seyredin.

Psycho

Sinema yazarlarının üzerine en çok analiz yaptığı filmlerden biri olduğu gerçeğini kabul ederek, bu filmi seyretmeden okuma yapmamanızı tavsiye ederiz. Gerçi artık izledikten sonra da okumanıza gerek kalmadı sevgili Hollywood “Bates Motel” isimli diziyle tüm soruları kendin pişir kendin ye şeklinde cevaplıyor.

Transcendence

“En kötü eleştiri henüz yazılmamış olandır” diyerek ilerleyen günlerde vizyona girecek olan filmin eleştirisinin, Johnny Depp hayranlarında kalp-damar rahatsızlıkları yaratabileceğini öngörmek güç olmasa gerek.

---> İzlemeden Eleştirisini Asla Okumamanız Gereken 10 Film

Evrimi merak etmediğim değil :D

Bu da kulağımıza küpe olur. Zaten okumam da. Filmi izledikten sonra okurum :D

Bazen ben kendimi tutamıyorum. :M

Her İnsanın Zevkleri Başka.

Benim Çok beğendiğim bir filmi bir başkası yerden yerede vurabilir... Benim beğenmediğim bir film başkasına görede baş yapıt olabilir.

Eleştiriyi okurum ama izlemeden eleştirinin doğruluk payını bilemem...

Eleştirilere de takılı kalmam..

Benim Düşüncem Değil Sonuçta :)

Paylaşım için teşekkürler

Bu konuda 6. his filmi efsanedir. Spoiler dedin mi ilk o aklıma gelir.

Çok sıkıcı vakit kaybı izlemeyin diye 10 kişinin yazdığı filmin ödül almışlığı var yani.
Kişiye göre değişiyor cidden.
Bi de bazen bazı spoiler insanı daha da meraklandırıyor sanki.

Spoiler olayına fazla takılmıyorum açıkçası, kitabını okuduktan sonra filmi izlemek ile eş değer fikrimce -ki kitabını okumama rağmen filmi soluksuz izlediğimi bilirim-.

Bazı filmler gerçekten ön yargısız izlenmeli, ama genel anlamda eleştirilere pek takılmam.
Lakin şu 'Altıncı His' filmi bende hiçbir yorumu okumadan izlemem gerektiği hissiyatını verdi. xD

6.his' hic bir film gecemez ;)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri