Shade.Anqer
Kayıtlı Üye
Malzemeler
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
(ızgara telini yağlamak için)
4 Adet orta boy lüfer
(temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
30 gr un (4 çorba kaşığı)
Yarım çay kaşığı tuz
Beyazbiber
2 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
* Önce ızgarayı yakın.
* Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
* Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.
* Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.
* Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
* Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.
* Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
* 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
* Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.
* Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.
* Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.
* Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.
* Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
* Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.
1 Çorba kaşığı ayçiçek yağ
(ızgara telini yağlamak için)
4 Adet orta boy lüfer
(temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
30 gr un (4 çorba kaşığı)
Yarım çay kaşığı tuz
Beyazbiber
2 Adet limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
* Önce ızgarayı yakın.
* Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.
* Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa, balıkların her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın.
* Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın.
* Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.
* Limon suyundan 2 çorba kaşığı kadarını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin.
* Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.
* 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.
* Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin.
* Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün.
* Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları altüst ederek diğer yanlarını da 5 dakika pişirin.
* Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın.
* Kalan limon suyu ve zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin.
* Izgara lüferleri, zeytinyağı limon sosu ile birlikte, sıcak olarak servis yapın.