~AnıL~
Kayıtlı Üye
Ağırlığını hissedin: Karpuz, ele alındığından göründüğünden daha ağır olmalıdır. Aynı boyutta iki karpuzu alıp test edebilirsiniz
Altındaki iz koyu olsun: Altındaki ize bakın. İzin koyu renklisini tercih edin. İz ne kadar koyuysa karpuz o kadar tatlı olur. İzin sarı renklisi beyazından daha iyidir
Güzel görünsün: Parlak olmayan, üzerinde girinti çıkıntı bulunmayan ve düzgün bir yuvarlaklığa sahip bir karpuz seçin.
Kabuğundaki böcek izlerine iyi bakın: Böcekler yeterince olgunlaşıp, kıvama gelmiş karpuzları yemeyi tercih eder. Kabuğu böcekler tarafından yenerek, hafif aşınmış karpuzu alın.
Sesini dinleyin: Karpuza vurduğunuzda çıkan ses tok olmalıdır. Eğer ses derinden geliyorsa bu, karpuzun yeterince olgunlaşmadığını gösterir.
Altındaki iz koyu olsun: Altındaki ize bakın. İzin koyu renklisini tercih edin. İz ne kadar koyuysa karpuz o kadar tatlı olur. İzin sarı renklisi beyazından daha iyidir
Güzel görünsün: Parlak olmayan, üzerinde girinti çıkıntı bulunmayan ve düzgün bir yuvarlaklığa sahip bir karpuz seçin.
Kabuğundaki böcek izlerine iyi bakın: Böcekler yeterince olgunlaşıp, kıvama gelmiş karpuzları yemeyi tercih eder. Kabuğu böcekler tarafından yenerek, hafif aşınmış karpuzu alın.
Sesini dinleyin: Karpuza vurduğunuzda çıkan ses tok olmalıdır. Eğer ses derinden geliyorsa bu, karpuzun yeterince olgunlaşmadığını gösterir.