Iyi Karpuz Seçmenin 5 Kuralı

~AnıL~

Kayıtlı Üye
Ağırlığını hissedin: Karpuz, ele alındığından göründüğünden daha ağır olmalıdır. Aynı boyutta iki karpuzu alıp test edebilirsiniz

Altındaki iz koyu olsun: Altındaki ize bakın. İzin koyu renklisini tercih edin. İz ne kadar koyuysa karpuz o kadar tatlı olur. İzin sarı renklisi beyazından daha iyidir

Güzel görünsün: Parlak olmayan, üzerinde girinti çıkıntı bulunmayan ve düzgün bir yuvarlaklığa sahip bir karpuz seçin.

Kabuğundaki böcek izlerine iyi bakın: Böcekler yeterince olgunlaşıp, kıvama gelmiş karpuzları yemeyi tercih eder. Kabuğu böcekler tarafından yenerek, hafif aşınmış karpuzu alın.

Sesini dinleyin: Karpuza vurduğunuzda çıkan ses tok olmalıdır. Eğer ses derinden geliyorsa bu, karpuzun yeterince olgunlaşmadığını gösterir.

---> Iyi Karpuz Seçmenin 5 Kuralı

tsk bilgilendirme icin, denicem :) ama kabak cikarsa bu tariflere gore, gelir seni bulurum :):)

Kafasına kafasına vururlar hep xD
Teşekkürler anıl :)

bende karpuz secmesini pek beceremem,gerci cocuklugumuzda bakkal dukkanimiz vardi secer satardik.Bir zaman onceydi bir manava gittim,burda hersey self servis sec beyen al ode,karpuz alacagim karpuzlarin yaninda iki asyali kadin var,karpuzlari hic ellemeden tokatliyorlar,tak,tak $ap $ap tokatladilar zavalli karpuzlari sonra birertane aldilar, eh bende onlardan gordum bende bir kac karpuza tokat attim biri tok tok ses cikardi iyidir diye aldim,eh eve geldik aksam yemeginden evvel kestik,keske kesmez olaydik,karpuzlugu gitmis ici su dolmus. paylasim icin tesekkurler.

kabugundaki bocek izleri cok mantikli geldi bana da

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri