itiraf...

yesil83

Bayan Üye
Aslinda ben hic akilli bir insan olmadim. Akilli (zeki) degilimdir. Itirafim tabikide bu degil...

Ama itiraf edeyim ki yegenimin (yegenlerimin) zekasiyla gurur duyuyorum. Oncelikle bu zekalarini bahseden ALLAHima sonsuz sukurler olsun. Lutfetti...

Ablamin 3 cocugu var ve hepsi birbirinden akilli ve guzel. Ama en akillilari en buyukleri kizi ve en kucukleri oglu :)

En buyukleri hilal hasret 5 yasinda... annesi ve kendisi arasinda gecen konusmayi aktardigimda sizde hak vereceksiniz bana :)

- anne ben dunyayi gormek istiyorum
- e kizim dunyanin icindeyiz zaten
- ben boyle formek istemiyorum okulda gordum dunya yuvarlak, yuvarlak halini gormek istiyorum.
- ucaga binince yukardan assag bakinca gorurusun.
- anne, ucaga bindiginde dunyanin icindemi disindami oluyoruz, icinde oluyorsak dunyayi yuvarlak haliyle goremem ki icindeyiz cunku... bem dahada yukari cikmak istiyorum. Uzaydan dunyaya bakmak istiyorum.. dunyanin disina nasil cikariz ki.
- ..............

:) gelde bu cocuga cevap ver :) zaten hilal hasret dogdugunda yasitlari gibibdegildi hic. Bebekler cocuklar bilincsiz davrani oynar filan bu herseyi planliydi. Kardesi muhammed furkan dogmasaydi cocuk cocukluguni anlamaycakti neyseki kardesi oldudua cocuklugunu bildi...
Herseyi planli ve mntikliydi.. akranlari anne baba diyemezken 10 dan fazla kelime biliyordu. Akranlari yeni yeni 3-4 kelime derken cumle kuruyordu...
Sekilleri yerlerine yerlestirebiliyor atilan topu tutabiliyordu. Doktor gordu sasirdi topu tutmamasi gerek diye. Doktoru diyordu hep fiiksel ve zeka olrak yasitlarindan ilerde diye.
Telefonumda cocuk ouunlari degil zeka oyunlari oynayip cozuyordu.. bunlari 2 yasindayken filan yapiyordu.
Simdi en kucukleri hamzada ayni ablasi... planli herseyi anliyor 1 yasinda ama birsey dediginde hemen anliyor.huyida ablasina benziyor zekasida. Sanirim bir tek ortancilari normal cocuk :) komur gozlum benim muhammed furkan oda aklli elbet ama yasitlari gibi... normal...

Boyle itirafmi olur diyeceksiniz ama olur... zeka kendimin olsaydi dile getirmezdim ama gercektende hayranlik duyuyorum yegenlerime. Bizim olduklari icin degil gercektende cok zeki olduklari icin. Tr de abimin ogluda var huseyin efe onunla cok fazla zaman geciremedigim icin onu bilmiyorum. Sanirim oda yasitlari kadar zeki... simdiki zamane cociklarinin nasil zeki olduklarini biliyoruz hepimiz. Ama bu iki yegenim super zeki :)
Anlatmaya kalsam yaptiklarini oooooo sayfalar yetmez.

Neyse MasaALLAH subhanALLAH diyeyi m. Yoksa benim nazarim degeyecek :)

---> itiraf...

Dediğin gibi zamane çocukları. Klişe olarak değil hakikaten çok zeki oluyolar. Ben 6 yaşımdayken akşam oldu dediklerinde akşamın ne olduğunu dahi bilmiyodum. Ama şimdikiler. 7 yaşımda ki yeğenimle bilgisayarda ki pasta yapma oyununu oynuyoruz. Emin ol benden daha hızlı ve yanlışsız yapıyo. Keza resim eşleme oyunlarını da öyle.
Ama senin yeğenlerin durumu biraz daha ileri. Umarım öğrenmeye ilgisini kaybetmez ve hep böyle devam ederler. Çok sevimli olmaları da cabası oluyo :)

---> itiraf...

Dediğin gibi zamane çocukları. Klişe olarak değil hakikaten çok zeki oluyolar. Ben 6 yaşımdayken akşam oldu dediklerinde akşamın ne olduğunu dahi bilmiyodum. Ama şimdikiler. 7 yaşımda ki yeğenimle bilgisayarda ki pasta yapma oyununu oynuyoruz. Emin ol benden daha hızlı ve yanlışsız yapıyo. Keza resim eşleme oyunlarını da öyle.
Ama senin yeğenlerin durumu biraz daha ileri. Umarım öğrenmeye ilgisini kaybetmez ve hep böyle devam ederler. Çok sevimli olmaları da cabası oluyo :)

Aynen ben ortaokula giderken iki kelimeyi bir araya getirip cumle kuramazdim 2 yasinda diksiyonu ve grameri duzgun cumleler kuruyordu :)
Oyunlarda dedigin gibi. Telefonumu ellerine gecirdiklerinde birsiri oyunlar yukluyorlar onlar gidince oynamaya calsiyor cozemiyor sinirlenip cikiyorum ertesi gun onlar bana gosteriyor nasil oynandigini...zeki akilli olmak onemli elbet ama daha onemlisi onlari yonlendirmek zekasini aklini veba etmemek... ins. Annesi babasi dofru sekilde yonlendirirler...
Gercektende cok zeki en ufak kardeside onun kopyasi gakiba hilalden dahada zeki... ortancilari normal :)

Daha emekliyordu yurumuyordu... anneminde arkasindan emeklemesini istedi annemde gitti. Kendisi masanin etrafindan emeklerken sandaliye cikti karisina altindan emekliyerek gecti, gectikten sonra annemi bekliyor. Annemde gecemiyorum dedi... durdu poposunu salliyor oyle yaparak gec diyor.. annemde olmuyor dedi... durdu bir muddet dusundu dusundu sandaliyeyi itti dusurdu orda bekliyor annemin gecmesini... sok olmustum ben :) her defasinda dusuncesine ve yaptigi haraketlere sasirmicam desemde her seferinde sasirtiyordu :)

Mesela yasitlariyla anlasamiyor. Onlar dogal olarak cocukca oynuyor bu planli oynamak istiyor. Zaten bunun gibi cocuklar genelde yalniz olurmus kendine gore arkadas bulamazmis...
Diyorum hollandaca ogrendikten sonra Iq sunu olcurun bi :)

---> itiraf...

Bu Zamanda Çocuk Kalmadı ki :R Sen Çocuktan Al Haberi :D

Maşallah

---> itiraf...

ya bunlar cocuk degıl canavar :D
sımdıkılere cocuk mu dıyorsunuz sız :D
Canım sız onları takıp ettırın ustunzekalı olabılırler

---> itiraf...

Anlattıklarınız çok hoşuma gitti ablacım.. Ben bebeklerden ve o yaşlardaki küçük çocuklardan bi-haberim. Çünkü etrafımda kimsem yok çoluk çocuğu olan, bütün çocuklar büyümüş herkes ya ergen ya yetişkin.. :)

Ama bu zamanda çocukların bu hali normaldir diye düşünüyorum..artık eskisi gibi kadınlar saatlerce bulaşıkla, çamaşırla uğraşmıyor... Halı bile yıkamıyorlar , şirkete veriliyor halılar 2 gün sonra tertemiz evde... Demem o ki artık anneler de daha bilinçli ve çocukla iletişim had safhada. Benim annem benim 5 sn oturup da kızım ne yapıyorsun nasıl gdiyor hayat diye konuşamazdı ki yazık :)

---> itiraf...

Bu Zamanda Çocuk Kalmadı ki :R Sen Çocuktan Al Haberi :D

Maşallah
Haklsin valla.. dilleri pabuc gini.. bana ismimi derler yesil yada yesilcik genelde yesilcik derler :) gecen teyze diyorlar bide komiklarine gisiyor guluyorlar. Yesilcik sana teyze dedim diye. Dusun teyze demek komiklerine gidiyor :)

ya bunlar cocuk degıl canavar :D
sımdıkılere cocuk mu dıyorsunuz sız :D
Canım sız onları takıp ettırın ustunzekalı olabılırler
Evet canim... annesiyle babasina cok is dusuyor. Doktoru diyordu yasitlarindan ileride diye.. ben olsam simdiden gerekli yerlerle itibara gecerdim yonlendirecek birileri olur herhalde.. :)

Anlattıklarınız çok hoşuma gitti ablacım.. Ben bebeklerden ve o yaşlardaki küçük çocuklardan bi-haberim. Çünkü etrafımda kimsem yok çoluk çocuğu olan, bütün çocuklar büyümüş herkes ya ergen ya yetişkin.. :)

Ama bu zamanda çocukların bu hali normaldir diye düşünüyorum..artık eskisi gibi kadınlar saatlerce bulaşıkla, çamaşırla uğraşmıyor... Halı bile yıkamıyorlar , şirkete veriliyor halılar 2 gün sonra tertemiz evde... Demem o ki artık anneler de daha bilinçli ve çocukla iletişim had safhada. Benim annem benim 5 sn oturup da kızım ne yapıyorsun nasıl gdiyor hayat diye konuşamazdı ki yazık :)

5 yil oncesine kadar bizimde yoktu ALLAHa hamd olsun 4 torun verdi 5 yil icinde simdi evimiz cocuk sesleriyle dolu sukurler olsun :)
Haklisin canim bizim zamanimizda oyleydi ama ben sansliydim annem ve ozellikle en buyuk ablam cok ilgilenirdi benimle. En buyuk ablam annemmis gibi ilgilendi ALLAH razi olsun hakkini oduyemem.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri