İtalyan Usulü Sebze

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
08820e248bd3faee5142cb1429194ceb_M.jpg


Güveçte yapabileceğiniz bu keyifli sebze tarifi, İtalyan mutfağının kolay tarifleri arsında yer alıyor.

Malzemeler:

200 gr ayıklanmış bamya
200 gr ayıklanmış taze fasulye
1 patlıcan
Yarım su bardağı bezelye
3 domates
1 soğan
1 kabak
3 diş sarımsak
1 kırmızıbiber
2 yeşilbiber
150 gr mozarella peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
3-4 dal taze fesleğen
1 çay bardağı domates püresi
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı:

Patlıcanın kabuklarını soyun.
Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri halka şeklinde dilimleyin.
Güveç kabına sırayla dörde böldüğünüz taze fasulyeyi, ayıkladığınız bamyayı ekleyin.
Bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin.
Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini ekleyin. Fesleğen yapraklarını aktarın.
Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
Sebzelerin üzerine gezdirin.
Yağlı kâğıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika pişirin.
Yağlı kâğıdı alıp, üzerine mozarella peynirini ilave edin.
Tekrar fırına verin.
Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst