İtalyan Usulü Rulo (İtalyan Yemeği)

ashli

Bayan Üye
italyan-usulu-rulo-ziyafet-1.jpg


Açıklama & Notlar

* İtalyan usulü ruloyu patates püresi yerine yine İtalyanlar'a has bir yemek olan makarna ile de sunabilirsiniz. Bu arada mısır ekmeği de bu rulo tarifinin yanında sunabileceğiniz bir alternatif.

İçindekiler

* Zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek
* 75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat
* 750 gr kıyma
* 2 yumurta 1 çorba kaşığı salça
* Tuz Karabiber
* Pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin
* 3 domates
* 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

* Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Geniş bir tepsiyi yağlayın.
* Ekmeği ufalayıp ıslatın. Zeytinleri ikiye bölün. Soğanı soyduktan sonra doğrayıp yağda hafifçe kızartın. İçine baharatları ilave edip karışımı soğuması için bekletin.
* Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et, yumurta, salça, zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın.
* Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve tepsiye yerleştirin.
* Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin.
* Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyun. İkiye bölüp içini çıkarın ve kalan kısmı doğrayın.
* Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İtalyan usulü ruloyu patates püresi ile birlikte servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst