İtalyan mutfağı - İtalyan mutfağı Hakkında Bilgiler

İnci

1907
Prenses
İtalyan mutfağı - İtalyan mutfağı Hakkında Bilgiler

Vikipedi, özgür ansiklopedi



200px-Antipasti2.JPG

İtalyan meze tabağı


İtalyan mutfağı dünyanın en zengin mutfaklarından biridir. İtalyan mutfağının tarihçesi M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanmakla birlikte 18. yüzyılda Amerika kıtasından getirilen sebze ve meyveler sayesinde büyük bir değişime uğramıştır. İtalyan mutfağı bölgelere göre büyük farklılıklar gösterir. Sebze ve hamur işleri (makarna ve pizza) ağırlıktadır. Peynir ve şarap İtalyan mutfağının önemli ögeleri arasındadır. Kahve (özellikle de espresso) İtalyan mutfağında önemli bir yer tutar.


Yemeklerin servisi

İtalyan mutfağında her öğün en az 3-4 tabak yemekten oluşur. Yemekler sadece doymak için değil aile ve dostlarla vakit geçirmek amacıyla yenir. O yüzden de yemekler diğer kültürlere göre genellikle daha uzun sürer. Hatta bayramlarda veya düğünlerde yemekler saatlerce sürebilir. Günlük yemekler genellikle daha basittir: birinci tabak (Primo), ikinci tabak (Secondo), yan yemek (Contorno) ve kahveden oluşur. İtalyan yemeklerinin diğer yemeklerden önemli bir farkı da makarna ve pilav gibi doyurucu yemeklerin diğer yemeklerden önce servis edilmesidir.
200px-Fettuccine_al_rag%C3%B9_modified.JPG

Primo (Fettucine tarzı makarna)


Aperitivo
(aperitif) genellikle yemeklerden önce meze olarak sunulur.Campari, Cinzano, Prosecco, Aperol, Spritz ve Vermouth gibi içecekleri içerir.
Antipasto
Yemekten önce anlamına gelir. Sıcak ve soğuk mezeleri içerir.

Primo
İlk tabak anlamına gelir. Genellikle makarna, risotto, gnocchi, polenta veya çorba gibi sıcak bir yemektir.
Secondo
İkinci tabak anlamına gelir. Balık veya et gibi bir ana yemektir. Geneleneksel olarak süt danası eti, domuz eti veya tavuk eti çok kullanılır. II. Dünya Savaşı'ndan sonra dana eti de yaygınlaşmıştır.
Contorno
Yan yemek salata veya pişmiş sebzelerden oluşur.
200px-Linea_doubleespresso.jpg

Espresso tarzı kahve


Formaggio e frutta
Peynir ve meyve sıcak yemeklerden sonra masaya gelen ilk tabaktır.
Dolce
Tatlı pasta veya kurabiyelerden oluşur.
Caffè
kahve.
Digestivo
yemeklerden sonra içilen likör, amaro, limoncello, sambuca, nocino gibi alkollü içkilerdir.
 
---> İtalyan mutfağı - İtalyan mutfağı Hakkında Bilgiler

Malzemeler
  • 400 GR BOLDO PİRİNÇ
  • 50 GR BEYAZ PEYNİR
  • 1 ADET ORTA BOY HAVUÇ
  • YETERİNCE SU
  • 1 ADET ORTA BOY KABAK
  • YETERİNCE TUZ VE KARABİBER
  • 200 GR MANTAR
  • 1/4 DEMET MAYDONOZ
  • 4 TABLET ET SU
  • 150 GR KREM KAYMAK
  • 50 GR EKER TEREYAĞ
Yapılışı
BİR TAVA ALINARAK, İÇİNE PİRİNÇ, HAVUÇ, KABAK VE MANTAR ATILIP, KURU ŞEKİLDE SOTE EDİLDİKTEN SONRA İKİ DAKİKA ATEŞTE KAVRULUR.BAŞKA BİR KAPTA SU VE ET SU TABLETLERİ KARIŞTIRILARAK KAYNATILIR. SONRA KAYNAMIŞ SU KEPÇE YARDIMIYLA , PİRİNCLERİN BULUNDUĞU KABA DÖKÜLÜR. SUYUNU ÇEKTİKCE SU İLAVE EDİLİR. HAFİF PİŞMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN MAYDONOZ İLAVE EDİLİR PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİNE RENDELENMİŞ BEYAZ PEYNİR DÖKÜLEREK SERVİSE SUNULUR.
 
---> İtalyan mutfağı - İtalyan mutfağı Hakkında Bilgiler

Malzemeler
  • 750 gr sardalye balığı, 1 kuru soğan, 2 diş sarmısak, 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi, 3 çorba kaşığı kuşüzümü, 3 çorba kaşığı çamfıstığı, 2 çorba kaşığı kaşar rendesi, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 3 adet defne yaprağı, 1 adet limon, 1 çorba kaşığı
Yapılışı

Sardalyelerin kafalarını kopartıp içlerini temizledikten sonra kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirin. İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında biraz kavurduktan sonra içine kuşüzümü, çamfıstığı ve ekmek içini de ekleyin. Soğuduktan sonra şeker, maydanoz, peynir ve baharatı katın. Bunu bir kat balık, bir kat karışım halinde balıklar bitene kadar yapın. Daha sonra balıkları hafif yağlı bir tepsiye dizin. Üzerinde bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirdikten sonra 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst