İşte zaferin şifreleri

KoJiRo

Kayıtlı Üye
Ersun Yanal, Fenerbahçe'yi rakiplerinden öne çıkaran etkenleri açıkladı

fft104mm2943656.jpg

“Oyuncularımızın koşu mesafeleri 17 takımın ortalamasının 2 bin 500 metre üstünde. Koşu alanında ise bin 200 metre fark var. Topa sahip olma ve pas sayısında da öndeyiz”

“Son 15 dakikadaki performanslar yaptığımız çalışmaların karşılığı... Top bizdeyken koşu mesafelerine bakıldığında yine rakiplerimizden 6 bin metre üstünlüğümüz bulunuyor”

“Her futbolcu oynamak ister, küskünlükler de olacaktır. Ancak bu konuda çok titiz davrandık. Tüm oyuncularla iletişimi iyi kurduk. Kaptanlardan başlayarak takım içindeki dengeyi kurduk”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, şampiyon tamamladıkları 2013-14 sezonuyla ilgili FB TV’ye önemli açıklamalar yaptı. Rakipleriyle aralarındaki farkı ortaya çıkaran etkenleri sıralayan Yanal’ın öne çıkan sözleri şunlar:

“Oyuncularımızın performansını arttırmaya yönelik çalışmalar yaparken bunları kaydediyoruz ve oyuncularımızla paylaşıyoruz. Koşu mesafelerini dikkate aldığımızda 17 takımın ortalamasının 2500 metre üstündeyiz. Yüksek şiddette koşu dediğimiz alanda ise rakiplerimizden 1200 metre daha ileride olduğumuz gözleniyor. Tüm istatistikler doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Son 15 dakikalık bölümde ise gösterdiğimiz performanslara baktığımızda da yaptığımız tüm bu çalışmaların karşılığını alıyoruz.”

‘Kazanmamızın nedeni ortada’

“Kazanmanın, bir nedeni olduğunu açıkça ortaya koymuş oluyoruz. Top bizdeyken, rakiplerimizle bizim aramızdaki koşu mesafelerine bakıldığında 6000 metre civarında fark var. Teknik analizlerimize baktığımızda; topa sahip olma, topla oynama, başarılı pas sayısı, hücum bölgesinde yapılan oyun gibi alanlarla rakiplerimizin önünde olduğumuzu söyleyebilirim. Aynı zamanda ligin en çok topla oynayan takımıyız. Tabii bunlar sadece teknik-taktik analizlerle yapılacak bir şey değil. Oyuncuların takıma olan gönül bağları çok önemli. Herkes formasını severek, kalpten oynadı.”

'Çok akıllı futbolcularım var'

“Ne yaptığımızı oyuncularımızla konuşmak zorundayız. Gittiğimiz yolun tarifini yapmak zorundayız. Aynı zamanda çok akıllı oyunculara da sahibiz. Oyuncularımla her konuda konuşup, anlaşabiliyoruz. Zaman zaman onların da bir takım talepleri oluyor, bu da çok normal. Çünkü kolay bir iş yapmıyorlar. Aynı zamanda takımımızda çok sayıda milli takım forması giyen, uluslararası deneyimi çok fazla isimler de var. Onlara yüksek kalitede hizmet sunmak zorundayız. Bu nedenle de sürekli iletişim halinde olmalıyız."

‘En olgun oyuncum o’

“Oyuncularımızla aramızda çok esprili şeyler oluyor. Hem kızdığımız, hem de kızdırdığımız oyuncular var. Mesela bu konuda, hızlı geçişlerde Musa ile çok şakalaşırız. Onu biraz üzerim ben. O da çabuk etkilenen, tepki veren bir adam. Emenike öyle. Ama Kuyt onların içinde daha olgun biri. Orta sahada zaten o tip oyuncu sayımız çok fazla. Kızdırdığımız bir başka oyuncu da Gökhan. Onlarla yavaş yavaş idare ediyoruz! Ama hakikaten iyi iş çıkardı çocuklar. O konuda hepsini tekrar tebrik ediyorum.”

‘Oynamayanlar hep destek verdi’

“Küskünlükler olacak. Her oyuncu oynamak istiyor bizde. Bizim takımda da kaliteli oyuncular var. Forma konusunda, hakkını vermek adına çok titiz davrandığımızı düşünüyorum. Oyuncularla da bunu paylaştık. Benim de çok üzüldüğüm oldu, forma veremediğim de oynatamadığım da. Çünkü bir formayı alan bir daha vermiyor. Pu performans kriterleri doğru yapıldı diye düşünüyorum. Oynamayanların takımın performansına hiçbir olumsuz etkileri olmadı. Olumsuz bir tavır ve negatif enerji yaymadılar. Selçuk’u güzel bir örnek olarak vereyim. Alper’e bandaj almaya Selçuk içeriye koşarak gitti. Soyunma odasından bandajını getirdi. Bekir bir karşılaşmada da oynamadı, arkadaşı Kadlec’i hazırladı. Kadlec uzun süre forma giymedi, oynadı, inanılmaz iyi performans gösterdi. Oynamayanlar arkadaşlarını her zaman destekledi.”

‘Problemleri kolay hallettik’

“Ben oyuncularımın, çocukların samimiyetlerine çok inanıyorum. Ne istediklerinin farkındalar ve o farkındalıkları çok yüksek olunca sizin de işiniz çok kolaylaşıyor. Zaman zaman problemler olacak. Ama biz bunları büyütmedik ve uzatmadık, çok kolay da hallettik. Birbirimize bağırmadık mı? Bağırdık. Kızmadık mı? Kızdık. Ancak bu kızmak, bağırmak demek ona saygısızlık yapmak anlamı taşımamalı. Oyuncularımızla hemen hemen her konuda anlaştık. Ben kaptanlardan başlayarak bu konuda takım içindeki dengeyi kurdukları için de hepsine teşekkür ederim.”

‘Soma için gerekeni yapacağız’

“Soma için hepimiz çok üzgünüz. Bütün hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu facia bizim gibi bir ülkeye yakışmadı. Bu konudaki duruşumuz belli. Eğer üstümüze düşecek bir görev varsa bunu seve seve, hiçbir karşılık beklemeden yapacağımızı biliyorum. Kulübümüzün bu konudaki refleksleri belli. Oyuncularım dağıldı ancak toplandıktan sonra konuyla ilgili organizasyonlar yapılacak.”

Ersun Başkan!

“Ben hobileri olan bir insanım. En çok deniz hobim var. Bu konuda bir kulübün de başkanı oldum. Marmara Açıkdeniz Yat Kulübü’nün kongresi yapıldı, ben de başkan oldum. Yelken sporuyla deniz sporuyla uğraşacak gençlerimizin ve çocuklarımızın önünü açmak adına böyle bir sosyal sorumluluk programı içerisinde yer alacağım.”

Üzüldüğü maç

Sivas ve Eskişehir’de gerçekten çok üzüldüm. Çünkü çocukların hak etmediği maçlardı ve onlar da çok üzüldüler.

Sevindiği maç

Son dakika maçları var. Bursa’da golü yedik, golü attık. Ama takım olmayı başardığımız 5-2’lik bir Sivas maçı var. Oradaki oyun değeri benim için önemliydi. En çok koştuğumuz maçtı.

Beğendiği maç

Gala gecesi, Karabük maçı çok güzeldi. Herkes çok coşkulu, heyecanlı, verimli, mutlu. O mutluluğu gözlerinin içinden okumak çok güzel bir şey.

Unutamadığı an

Kupayı kaldırdığımız an çok farklıydı.

En güzel goller

Her gol güzel ama Emenike’nin Antalya maçında yaptığı asist ve Sow’un attığı gol. Caner’in Kayseri maçındaki uzaktan vuruşu.

En zorlandığı maç

İçeride 1-0 kazandığımız Eskişehir maçı. Kritik bir sınırdı ve o maçta zorlandık.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri