ORHAN Gencebay’ın mart ayında piyasaya çıkaracağı “Berhudar Ol” albümünde yer alan “Kurtuluş Savaşı” şarkı sözlerisı şimdiden ilgi odağı oldu.
Albüm çalışmalarının son aşamasında olduğunu belirten Gencebay “2010’daki ilk amacım albümü tamamlamak. Bu albümde çok farklı şeyler var. Güzel bestelerim var. Bu albüme Hacı Bektaşi’nin sözleriyle başlıyoruz. Sonra 20’li yaşlarda Kurtuluş Savaşı’nı düşünürken yaptığım bir bestem var” dedi. Gencebay Türkiye gündeminin karışık olduğu bir dönemde albüme bu tarz şarkı sözlerilara yer vermesiyle ilgili de “Özel bir çaba göstermedim” diye konuştu.
‘Kurtuluş Savaşı’ şarkı sözlerisının sözleri
Yağlı kurşun yedim giderim
Genç yaşımda buymuş benim kaderim
Hakkını helal et anam
Ağlama hiç dayanamam
Ölüm Allah’ın emri
Herkeslere selam olsun
Vatan sağ olsun
Ben ölsem de can dostlarım var
Kanımı arkamda komazlar
Hakkını helal et anam
Ağlama hiç dayanamam
Ölüm Allah’ın emri
Herkeslere selam olsun
Vatan sağolsun... Vatan sağolsun...
Albüm çalışmalarının son aşamasında olduğunu belirten Gencebay “2010’daki ilk amacım albümü tamamlamak. Bu albümde çok farklı şeyler var. Güzel bestelerim var. Bu albüme Hacı Bektaşi’nin sözleriyle başlıyoruz. Sonra 20’li yaşlarda Kurtuluş Savaşı’nı düşünürken yaptığım bir bestem var” dedi. Gencebay Türkiye gündeminin karışık olduğu bir dönemde albüme bu tarz şarkı sözlerilara yer vermesiyle ilgili de “Özel bir çaba göstermedim” diye konuştu.
‘Kurtuluş Savaşı’ şarkı sözlerisının sözleri
Yağlı kurşun yedim giderim
Genç yaşımda buymuş benim kaderim
Hakkını helal et anam
Ağlama hiç dayanamam
Ölüm Allah’ın emri
Herkeslere selam olsun
Vatan sağ olsun
Ben ölsem de can dostlarım var
Kanımı arkamda komazlar
Hakkını helal et anam
Ağlama hiç dayanamam