İşte en tatlı ilaç!

` Nur ~

Bayan Üye
O'nu yerken artık kendinizi tutmanıza gerek yok


Harvard Tıp Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre bitter (siyah) çikolata yemenin tansiyonu düşürdüğü ortaya çıktı.

Cochrane Grub'un yayınladığı rapora göre, çikolatanın ana maddesi olan olan kakaonun içinde bulunan flavanol adlı kimyasal, kan damarlarını rahatlatıyor ve kan akışını hızlandırıyor. Kakao vücüdun nitrik oksit kimyasalını salgılamasını sağlıyor böylelikle kan damarlarda daha kolay akış yapıyor.

Araştırma ekibinin başında bulunanlar ise ''Henüz elimizde sadece kısa süreli etkiyi gösteren sonuçlar olsa da, elde ettiğimiz veriler bu maddenin gelecekte kalp hastalıkları riskini azaltmada kullanılabileceğini ortaya koyuyor'' dedi.

KAKAO DA ANTİOKSİDAN İÇERİYOR

Zengin bir kalsiyum kaynağı olan çikolatanın içinde bulunan antioksidanların kanserle mücadelede de faydalı olduğu bildirildi. Yapılan araştırmalara göre kakao, kırmızı şaraba göre iki, yeşil çaya göre üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst