İstanbul'un Fethi Kutlu Olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453 tarihinde Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis'in II. Mehmed önderliğindeki Osmanlı ordusu tarafından alınmasıdır. Şehir, daha sonra Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmıştır. İstanbul'un fethi ile 1058 yıllık Doğu Roma İmparatorluğu sona ermiş, Orta Çağ kapanıp Yeni Çağ başlamıştır.

270px-Zonaro_GatesofConst.jpg

---> İstanbul'un Fethi Kutlu Olsun

Çağ kapatıp çağ açan, Hz. Peygamberin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u minnetle yad ediyoruz

Yüreği "Fatih" olanın, nasibine "İstanbul" düşer.

Bir Osmanlı torunu olduğum için ne kadar gurur duysam az.. Tarihte bugün Fatih Sultan Mehmet Han dünyaya Türkün gücünü gözterdi..

İstanbul'un Fethi Kutlu Olsun.

''Bir gün ansızın gelir krallığınızı imparatorluğuma katarım'' Fatih Sultan Mehmet

Osmanli asigiyim. Cok seviyorum hernekadar taribler olaylar aklimda kalmasada.
Ama cok seviyorum. Osmanli torunlari olmaktan gurur duyuyorum. Ama onemli olan. Onlarin bizimle gurur duymasi icin biz nelee yapiyoruz?
Layik torunlar olamadigimiz icin emanetlerine sahip cikamadigimiz icinde uzuluyorum.

Istanbulun fethi kutlu olsun.
12-13 yaslarinda fetih yasayan osmanli dedelerimiz var. Biz ise kazik kadariz hala aklimiz 5 karis havada.su halimizi gorseler, bizler ugruna doktukleri kanlari haram ederlerdi herhalde (ALLAH Muhafaza)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri