Istanbul'dan kırım'a uçuşlar referandum sonrasına kadar askıya alındı

B0LdP1L0t

Banned
16 Mart Pazar günü yapılacak ve Kırım halkının Ukrayna'ya bağlı özerk bir federasyon olarak kalmayı veya Ukrayna'dan ayrılarak Rusya'ya bağlanmayı oylayacağı kritik referandum öncesinde, İstanbul'dan ve Ukrayna'nın başkenti Kiev'den Kırım'a yapılacak uçuşlar referandum sonrasına kadar askıya alındı.
Kırım'a uçuşlar şu an için sadece Rusya'nın başkenti Moskova'dan yapılabiliyor. Rusya yanlısı Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç'in devrilmesine neden olan olayların ardından Kırım'da da Rus yanlısı yönetim karşıtı başlayan gösteriler sonrasında Rusya, yerel milis görünümlü askerlerini Kırım'a göndermişti. Bir süredir askerlerini Kırım'da bulunduran Rusya'nın Kırım'a uçuşları da sadece Moskova bağlantılı olarak yapması "Kırım'ın kontrolünü iyice kontrolüne aldı" yorumlarına neden oldu. Şu an Kırım'a gidebilmek için tek yol Moskova'dan geçiyor. Kırım'ın giriş ve çıkışları Rus askerlerinin kontrolünde bulunurken, bölgeye uluslararası gözlemciler bile alınmıyor.
Kırım'a karayolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşmak için Rus askerlerinin kontrolü ve denetimlerinden geçmek gerekiyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri