Güzel istanbul...Fatihin istanbulu...İstanbul deyince hep aklıma Sultan fatih gelir..Ulubatlı hasan gelir, rumeli hisarı gelir...rumeli hisarını öyle bir yaptırmış ki Fatih sultan, helikopterle çekilmiş görüntülerine baktıgınızda arapça olarak Muhammed yazıyor...zaten kendiside peygamberin müjdeledigi asker...güzel şeyler yaw...neyse susayım ben ) konu için teşekkürler
İstanbul mutlak fethedilecektir.
Onu fetheden komutan ne güzel komutandır.
Onu fetheden asker ne güzel askerdir.
Hz. Muhammed. (s.a.v)
Ne güzel söz imiş.
Rumeli hisarının yukarıdan bakılınca " Muhammed " yazdığını ilk defa duydum.
Bir araştırayım öğreneyim, sağol bilgi kattın bana xD
Ben teşekkür ederim.
evet aynen öyle bir hadis-i şerif var) o yüzden Fatih sultana sevgim daha fazladır...rumeli hisarının resmini kitaptan görmüştüm hayret etmiştm kitabın ismini hatırlasam söylicem ama 10 yıl önce okudugm bir kitaptı...araştır sende)
bilgi kattıysam sevindim oley xD
Ben öğleden sonra bakmıştım, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde de anlatıyor Rumeli Hisarının yapılışını. Rumeli, kufi yazı şekli ile ' Muhammed ' şeklinde yapılmış gerçekten, en azından o niyet ile... Teşekkürler abla bilgi için.
Gerçekten çok aydınlatıcı oldu bir daha paylaşım için çok çok tşk ederim eline emeğine sağlık
Bu sitenin çalışması için temel çerezleri ve deneyiminizi geliştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.