oJe
Bayan Üye
ISPANYOL KARIDESI
Malzemeler:
1 kg karides
2 ince dilimlenmis sogan
2 su bardagi bira
1 dis sarmisak
1 defne yapragi
3 adet tane karabiber
2 adet kereviz yapragi
2 çay kasigi tuz
1/2 limon
Yapilisi:
Birayi genis bir kaba bosalttiktan sonra sarimsak, sogan dilimleri, defne yapragi, kereviz, biber ve tuzu ekleyin.
Yaklasik 10 dakika kaynatin.
Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatin.
Atesten alin, ilinmaya birakin. Kabuklarini soyun ve iyice sogutun.
Zevkinize göre süsleyip servis yapin.
Karides Kokteyl
Malzemeler:
2 çorba kasigi mayonez
1 çorba kasigi ketçap
1 tatli kasigi konyak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
8 adet haslanmis orta boy karides
1 dilim limon
Yapilisi:
2 çorba kasigi mayonez ve 1 çorba kasigi ketçabi bir kapta iyice karistirin.
1 çorba kasigi konyagi ekleyin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandirin.
8 adet orta boy haslanmis karidesi küçük küpler halinde kesin.
Karisimin içine ekleyin.
Limon dilimiyle ve karideslerle süsleyerek servis yapin.
Peynir Soslu Balik Izgara
Malzemeler:
1kg morina yada mersin baligi yada kiliç filetosu
ayçiçek yagi
peynir sosu
3 su bardagi rendelenmis ekmek kirintisi
Peynir sosu için:
200 gr ince kesilmis kasar peyniri
2 çay kasigi hardal
2 çay kasigi acisiz kirmizi biber
4 çay kasigi acili sos
1 su bardagi bira
Yapilisi:
Sos malzemelerini bir tencerede peynir eriyene kadar karistirarak pisirin.
Balik filetolarini küçük parçalara ayirin. Her iki tarafina da yag sürün.
Ekmek kirintilarina bulayin. 15 dakika izgarada pisirin.
Peynir sosu ile birlikte servis yapin.
Pirasa Köftesi
Malzemeler:
2 kg pirasa
250 gr kiyma
2 yumurta
tuz
2 çay kasigi karabiber
Yapilisi:
Pirasa çok ince dogranir ve çok iyi pisene dek haslanir.
Haslandiktan sonra iyice sIkilir sulu kalmamasina dikkat edilir.
Içine yumurta, kiyma, tuz, karabiber eklenir. Iyice karistirilir.
Sonra elinizle izgara köfte sekli verilir.
Köftelerin tümü hazirlaninca diger yerde 2 yumurta çirpilir.
Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra una bulanarak misir özü yaginda kizartilir, sicak servis yapilir.
Banana Fritter (Muzlu Tatli)
Malzemeler:
Un 11 çorba kaşığı (100 gr.)
Tuz 1 çimdik
Yumurta 1 adet
Yumurta akı 1 adet
Süt 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 çorba kaşığı
Rom (Kanyak da olabilir) 3 çorba kaşığı
Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
Yağ (Kızartma için)
Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
Pudra şekeri (Servis için)
Yapilisi:
Unla tuzu derin bir kaba eleyin.
Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın.
Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın.
Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın. Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin.
Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın.
Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın.
Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın. Ve hamurun içine katın.
Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın.
Bari Usulü Katli Güvec
Malzemeler:
1. kat için:
3 adet orta boy domates
1 demet maydanoz
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
2. kat için:
2 adet orta boy kabak
(soyulmadan 1 parmak eninde halka dogranmis)
3. kat için:
2 su bardagi temizlenmis, yikanmis kabuksuz midye
(ya da dondurulmus midye)
4. kat için:
1 su bardagi pirinç
10-12 adet kiraz domates (varsa)
Ayrica:
Yarim su bardagi zeytinyagi
Yarim su bardagi et suyu (yada yarim su bardagi sicak su içine 1 adet et suyu tabletini atip, kullanabilirsiniz).
Yapilisi:
Genis bir güveç veya derin ve genis bir kabin altina küp dogranmis domates ve ince kiyilmis maydanozlari yerlestirelim. Tuz ve karabiberini serpistirelim. Sonra üzerine ikinci kat olan yuvarlak dogranmis kabaklari yerlestirelim. Simdi sira, yikanmis midyeleri üçüncü kat olarak siralamaya geldi. Isterseniz her kat malzemeyi yerlestirirken hafifçe tuz ve karabiberi de serpistirin. Artik son kat olarak, yikanmis kiraz domatesleri de koyalim. En sonunda zeytinyagini gezdirip, et suyunu ilave edelim. 175 dereceye ayarli firinda 35-40 dakika pisirip, ilik olarak servise sunalim.
Malzemeler:
1 kg karides
2 ince dilimlenmis sogan
2 su bardagi bira
1 dis sarmisak
1 defne yapragi
3 adet tane karabiber
2 adet kereviz yapragi
2 çay kasigi tuz
1/2 limon
Yapilisi:
Birayi genis bir kaba bosalttiktan sonra sarimsak, sogan dilimleri, defne yapragi, kereviz, biber ve tuzu ekleyin.
Yaklasik 10 dakika kaynatin.
Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatin.
Atesten alin, ilinmaya birakin. Kabuklarini soyun ve iyice sogutun.
Zevkinize göre süsleyip servis yapin.
Karides Kokteyl
Malzemeler:
2 çorba kasigi mayonez
1 çorba kasigi ketçap
1 tatli kasigi konyak
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
8 adet haslanmis orta boy karides
1 dilim limon
Yapilisi:
2 çorba kasigi mayonez ve 1 çorba kasigi ketçabi bir kapta iyice karistirin.
1 çorba kasigi konyagi ekleyin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandirin.
8 adet orta boy haslanmis karidesi küçük küpler halinde kesin.
Karisimin içine ekleyin.
Limon dilimiyle ve karideslerle süsleyerek servis yapin.
Peynir Soslu Balik Izgara
Malzemeler:
1kg morina yada mersin baligi yada kiliç filetosu
ayçiçek yagi
peynir sosu
3 su bardagi rendelenmis ekmek kirintisi
Peynir sosu için:
200 gr ince kesilmis kasar peyniri
2 çay kasigi hardal
2 çay kasigi acisiz kirmizi biber
4 çay kasigi acili sos
1 su bardagi bira
Yapilisi:
Sos malzemelerini bir tencerede peynir eriyene kadar karistirarak pisirin.
Balik filetolarini küçük parçalara ayirin. Her iki tarafina da yag sürün.
Ekmek kirintilarina bulayin. 15 dakika izgarada pisirin.
Peynir sosu ile birlikte servis yapin.
Pirasa Köftesi
Malzemeler:
2 kg pirasa
250 gr kiyma
2 yumurta
tuz
2 çay kasigi karabiber
Yapilisi:
Pirasa çok ince dogranir ve çok iyi pisene dek haslanir.
Haslandiktan sonra iyice sIkilir sulu kalmamasina dikkat edilir.
Içine yumurta, kiyma, tuz, karabiber eklenir. Iyice karistirilir.
Sonra elinizle izgara köfte sekli verilir.
Köftelerin tümü hazirlaninca diger yerde 2 yumurta çirpilir.
Köfteler tek tek önce yumurtaya sonra una bulanarak misir özü yaginda kizartilir, sicak servis yapilir.
Banana Fritter (Muzlu Tatli)
Malzemeler:
Un 11 çorba kaşığı (100 gr.)
Tuz 1 çimdik
Yumurta 1 adet
Yumurta akı 1 adet
Süt 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 çorba kaşığı
Rom (Kanyak da olabilir) 3 çorba kaşığı
Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
Yağ (Kızartma için)
Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
Pudra şekeri (Servis için)
Yapilisi:
Unla tuzu derin bir kaba eleyin.
Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın.
Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın.
Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın. Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin.
Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın.
Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın.
Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın. Ve hamurun içine katın.
Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın.
Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın.
Bari Usulü Katli Güvec
Malzemeler:
1. kat için:
3 adet orta boy domates
1 demet maydanoz
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
2. kat için:
2 adet orta boy kabak
(soyulmadan 1 parmak eninde halka dogranmis)
3. kat için:
2 su bardagi temizlenmis, yikanmis kabuksuz midye
(ya da dondurulmus midye)
4. kat için:
1 su bardagi pirinç
10-12 adet kiraz domates (varsa)
Ayrica:
Yarim su bardagi zeytinyagi
Yarim su bardagi et suyu (yada yarim su bardagi sicak su içine 1 adet et suyu tabletini atip, kullanabilirsiniz).
Yapilisi:
Genis bir güveç veya derin ve genis bir kabin altina küp dogranmis domates ve ince kiyilmis maydanozlari yerlestirelim. Tuz ve karabiberini serpistirelim. Sonra üzerine ikinci kat olan yuvarlak dogranmis kabaklari yerlestirelim. Simdi sira, yikanmis midyeleri üçüncü kat olarak siralamaya geldi. Isterseniz her kat malzemeyi yerlestirirken hafifçe tuz ve karabiberi de serpistirin. Artik son kat olarak, yikanmis kiraz domatesleri de koyalim. En sonunda zeytinyagini gezdirip, et suyunu ilave edelim. 175 dereceye ayarli firinda 35-40 dakika pisirip, ilik olarak servise sunalim.