Ispanaklı Poğaça

Hestia

Bayan Üye


MALZEMELER
2.5 su bardağı un
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı su
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
içine
Yarım kg ıspanak
250 gr beyaz peynir
üzerine
2 Adet yumurta akı
Sıvıyağ
Çörekotu
Hamurun buzdolabında bekleme süresi
30 dakika

HAZIRLANIŞI
Öncelikle hamuru hazırlayın.
Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz
ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak
yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Bu arada içini hazırlayın.
Ispanakları ayıklayıp, yıkayın.
Suyunu iyice süzün.
Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın.
Derince bir kapta beyaz peynir,
bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın.
Dolaptan çıkardığınız hamuru mardane ile 3-4 milim kalınlığında açın.
Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
Artan hamurları yeniden yoğurup, açın.
Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin.
Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta akını sürün.
Yuvarlak hamurun bir yarısına hazırladığınız
içten bir miktar yerleştirin ve diğer yarısını
üzerine kapatın.(yarım ay şekli gibi)
Poğaçaların üzerine sıvıyağ sürüp, çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst