Ispanaklı Peynirli Börek

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
25378.jpg


Malzemeler:


5 yufka
Yarım kg ıspanak
1 adet soğan + 3 yemek kaşığı zeytinyağı
150 gr yağsız beyaz peynir
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Karabiber
Tuz

Böreğin yapılışı

Ispanakları yıkayıp, küçük küçük doğrayın. Büyükçe bir kaba alıp, üzerine tuz karabiber serpin.

Soğan, üç yemek kaşığı zeytinyağında kavurun, hemen ıspanakların üzerine dökülüp, iyice karıştırın (kavrulmuş soğanlar ıspanağın yumuşamasını sağlıyor).

Yumurta, zeytinyağı, su ve biraz tuzu çırpın.

Yağladığız tepsiye bir yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Üzerine yağlı karışımınızdan sürün. 1,5 yufkayı parça parça bölüp bütün yufkanın üzerine döşeyin.

Tekrar yağlı harçtan sürüp ıspanaklı harcınızı tepsinin her tarafına yayın. Ezdiğiniz peyniri serpin. Tekrar 1,5 kat yayıp yağlı harçtan gezdirin. Geri kalan yufkanızın ortasını bir elinizle tutup tepsiden traşacak kenarları kopartın ve tepsiye yayın. Yağı sürün. Kalan bütün parçayı yayın. En alttan sarkan kenarları içe katlayın. Kalan yağ, su, yumurta harcını gezdirin.180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst