~AnıL~
Kayıtlı Üye
Ispanaklı Patates Dolması
Tarife ait bilgiler
--------------------------------------------------------------------------------
Yemek : Ispanaklı Patates Dolması
Tür : Av Etleri
Mutfak : Türk mutfağı
Süre :
Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
1 kg ıspanak
2 adet iri kuru soğan
3 adet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı soya unu (yada 1 yemek kaşığı normal un)
4 adet iri patates
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları yıkayıp saplarını ayırın. Yarım çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirip unu ekleyin. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip patatesle iyice karıştırın. Hazırladığınız içi ıspanakların içine koyup bohça yaparak sıkca tencereye yerleştirin. Üzerine ve aralarına sarılamayacak küçüklükteki ıspanakları serpiştirip, diğer yanda tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı hafifçe kavurup üzerine bir çay bardağı suyla dolmaya ekleyin. Dolmalar suyunu çektiğinde sıcak olarak servis
yapın.
Tarife ait bilgiler
--------------------------------------------------------------------------------
Yemek : Ispanaklı Patates Dolması
Tür : Av Etleri
Mutfak : Türk mutfağı
Süre :
Zorluk :
--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
MALZEMELER
1 kg ıspanak
2 adet iri kuru soğan
3 adet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı soya unu (yada 1 yemek kaşığı normal un)
4 adet iri patates
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları yıkayıp saplarını ayırın. Yarım çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirip unu ekleyin. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip patatesle iyice karıştırın. Hazırladığınız içi ıspanakların içine koyup bohça yaparak sıkca tencereye yerleştirin. Üzerine ve aralarına sarılamayacak küçüklükteki ıspanakları serpiştirip, diğer yanda tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı hafifçe kavurup üzerine bir çay bardağı suyla dolmaya ekleyin. Dolmalar suyunu çektiğinde sıcak olarak servis
yapın.