` βэγzα '
Banned
ISPANAKLI GÜL BÖREK
MALZEMELER:
2 adet yufka
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
yoğurt
üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
çörek otu
susam
YAPILIŞI:
Ispanağı bol suda iyice yıkayıp doğrayın.
Geniş bir tencerede 2 kaşık sıvıyağda soğanı kavurun ve ıspanağı ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuzu,karabiberi,pul biberi de ilave edip karıştırıp soğumaya bırakın.
Yufkaların her birini 4 eşit üçgene bölün (Toplam 8 adet üçgen olacak)
Bir küçük kaseye yoğurt ve sıvıyağ alıp karıştırıp yufkalara fırça yardımıyla sürün.
Yufkanın geniş tarafına ıspanak harcından koyup. rulo şeklinde sarıp bir ucundan başlayıp diğer ucuna kadar çevire çevire gül şekli verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış fırında 170 derecede börekler kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
MALZEMELER:
2 adet yufka
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
yoğurt
üzeri için;
1 adet yumurtanın sarısı
çörek otu
susam
YAPILIŞI:
Ispanağı bol suda iyice yıkayıp doğrayın.
Geniş bir tencerede 2 kaşık sıvıyağda soğanı kavurun ve ıspanağı ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuzu,karabiberi,pul biberi de ilave edip karıştırıp soğumaya bırakın.
Yufkaların her birini 4 eşit üçgene bölün (Toplam 8 adet üçgen olacak)
Bir küçük kaseye yoğurt ve sıvıyağ alıp karıştırıp yufkalara fırça yardımıyla sürün.
Yufkanın geniş tarafına ıspanak harcından koyup. rulo şeklinde sarıp bir ucundan başlayıp diğer ucuna kadar çevire çevire gül şekli verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış fırında 170 derecede börekler kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.