Ispanaklı Börek

Malzemeler

1 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
su (kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar eklenir)
İç malzemesi:
Yarım kg ıspanak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Kırmızı biber ve tuz

Hazırlanışı :
1- Malzemeler karıştırılarak iyice yoğurulur. Kulak memesi kıvamına getirilir.
2- Yapılan hamur iki eşit parçaya ayrılır ve yumak tutulur. Üzerinde biraz yağ gezdirerek oklava yardımı ile açılır.
3- Açılan hamur kıyılarından bıçak ile kesilir ve üst üste katlanır (börek piştiğinde kat kat olması için). Daha sonra tepsi büyüklüğüne ulaşana kadar tekrar açılır ve tepsiye yerleştirilir.
4- Hazırlanan iç malzemesi hamurun üzerine serpilir. Aynı işlemler diğer hamur yumağı için de uygulanır.
5- Üst kısmına yumurta sürülerek kesilir ve 170 dereceli fırında pişmeye bırakılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst