` βэγzα '
Banned
Malzemeler
1 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
su (kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar eklenir)
İç malzemesi:
Yarım kg ıspanak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Kırmızı biber ve tuz
Hazırlanışı :
1- Malzemeler karıştırılarak iyice yoğurulur. Kulak memesi kıvamına getirilir.
2- Yapılan hamur iki eşit parçaya ayrılır ve yumak tutulur. Üzerinde biraz yağ gezdirerek oklava yardımı ile açılır.
3- Açılan hamur kıyılarından bıçak ile kesilir ve üst üste katlanır (börek piştiğinde kat kat olması için). Daha sonra tepsi büyüklüğüne ulaşana kadar tekrar açılır ve tepsiye yerleştirilir.
4- Hazırlanan iç malzemesi hamurun üzerine serpilir. Aynı işlemler diğer hamur yumağı için de uygulanır.
5- Üst kısmına yumurta sürülerek kesilir ve 170 dereceli fırında pişmeye bırakılır.
1 adet yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
su (kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar eklenir)
İç malzemesi:
Yarım kg ıspanak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
Kırmızı biber ve tuz
Hazırlanışı :
1- Malzemeler karıştırılarak iyice yoğurulur. Kulak memesi kıvamına getirilir.
2- Yapılan hamur iki eşit parçaya ayrılır ve yumak tutulur. Üzerinde biraz yağ gezdirerek oklava yardımı ile açılır.
3- Açılan hamur kıyılarından bıçak ile kesilir ve üst üste katlanır (börek piştiğinde kat kat olması için). Daha sonra tepsi büyüklüğüne ulaşana kadar tekrar açılır ve tepsiye yerleştirilir.
4- Hazırlanan iç malzemesi hamurun üzerine serpilir. Aynı işlemler diğer hamur yumağı için de uygulanır.
5- Üst kısmına yumurta sürülerek kesilir ve 170 dereceli fırında pişmeye bırakılır.