Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
1 paket yaş maya (40 gramlık)
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Un
Hamurların Arasına Sürmek İçin:
1.5 su bardağı sıvıyağ 3 çorba kaşığı tereyağı
içi İçin:
1 kg ıspanak 1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,Karabiber.
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına unu eleyin. Toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın ve ortasını havuz şeklinde açın. Küçük parçalara ayırdığınız mayayı ve ılık suyu ilave edip yoğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Bu arada ıspanakları temizleyip yıkayın. Kaynar suya batırıp çıkartın ve suyunu sıkın. Tencereye yemeklik doğranmış soğanı alıp sıvıyağ ile kavurun.
Ispanak ve baharatları ekleyip bir iki defa karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın. Mayalanan hamuru 16 pazıya (parçaya) ayırın. Her bezeyi unlu tezgahta tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine tereyağı-sıvıyağ karışımı sürün. 8 pazıya aynı işlemi uygulayarak tepsiye yerleştirin ve sekizinci pazıyı yağlayıp ıspanaklı karışımı üzerine yayın.
Kalan sekiz adet pazıya aynı işlemi uygulayın. Böreği dilimleyip en üste kalan yağı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın
AFİYET OLSUN