By.CheqiCi
Kayıtlı Üye
Malzemeler
Ispanak Çorbası ►1 kg ıspanak
►3 orta boy soğan
►1 çorba kaşığı yağ
►2 kahve fincanı un
►25 litre etsuyu
►Yarım çorba kaşığı tuz
Yapılışı
Ispanakların yapraklarını yıkayın.5 dakika haşlayın süzüp sıkın. Başka bir kapta yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip 4-5 dakika kavurun ununu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzu ve etsuyunu da koyup tüm malzemeyi mikserden geçirin. Daha sonra orta ateşe koyun. Arada bir karıştırarak pişirin servis yapın.
Püf! Et suyunu bir bardak eksiltipbir bardak süt koyarsanız çok yakışıyor.
Püf! Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp yağsız tavada ya da tost makinesinde kızartıp servis yaparken kullanırsanız enfes olur.
Ispanak Çorbası ►1 kg ıspanak
►3 orta boy soğan
►1 çorba kaşığı yağ
►2 kahve fincanı un
►25 litre etsuyu
►Yarım çorba kaşığı tuz
Yapılışı
Ispanakların yapraklarını yıkayın.5 dakika haşlayın süzüp sıkın. Başka bir kapta yağı eritin. Piyazlık doğranmış soğanı ekleyip 4-5 dakika kavurun ununu ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzu ve etsuyunu da koyup tüm malzemeyi mikserden geçirin. Daha sonra orta ateşe koyun. Arada bir karıştırarak pişirin servis yapın.
Püf! Et suyunu bir bardak eksiltipbir bardak süt koyarsanız çok yakışıyor.
Püf! Bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp yağsız tavada ya da tost makinesinde kızartıp servis yaparken kullanırsanız enfes olur.