İSlaMdA İMaM nIkahI waRmIDıR?

İSlaMdA İMaM nIkahI waRmIDıR?(forumun genelınden beklıyorum)

• TAbıKıDe wArDır...

Oy: 3 60.0%
  • YokTur bUncA zAmanDıR BoSUNa

Oy: 0 0.0%
  • FıKRırıM YoK...

Oy: 2 40.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
  • Anket kapatılmış .

Spy

Kayıtlı Üye
ewt arkdaslar islamı genel bolumde $ovelye ısımlı ark. ıslami nıkah yoktur demıstır bende kafaama takıldı arastırdım we ıslamı genel bolumune koydum ancak dusundumkı orum bu konuda ne dusunuyor?

İSlaMdA İMaM nIkahI waRmIDıR?

anket bolumne acma sebebım forumdakı bır cok ıslam bolumyle ılgılenmıyor o yuzden actım :)

hettar78 bu başlığı buraya açmanı doğru buluyorum dostum gerçekten islam bölümüyle fazla ilgilenilmiyor.. benim görüşüme göre vardır fakat bunlar senin benim dememle olacak şeyler değil diye düşünüyorum :) çok merak edenler varsa bir islam ilmihalı açıp bakabilirler.. ilmihal kitabımın nerede olduğunu bulamadım yoksa bende bakıp buraya yazacaktım..

hettar78 bu başlığı buraya açmanı doğru buluyorum dostum gerçekten islam bölümüyle fazla ilgilenilmiyor.. benim görüşüme göre vardır fakat bunlar senin benim dememle olacak şeyler değil diye düşünüyorum :) çok merak edenler varsa bir islam ilmihalı açıp bakabilirler.. ilmihal kitabımın nerede olduğunu bulamadım yoksa bende bakıp buraya yazacaktım..

ben zaten ıslam bolumune actım konuyu we acıkladım ıslamı kaynaklardan baktım dıyanete email olarak cektım bakalım ceewap beklıyorum...

ben zaten ıslam bolumune actım konuyu we acıkladım ıslamı kaynaklardan baktım dıyanete email olarak cektım bakalım ceewap beklıyorum...

vardır bence.aslında ikisinde gerek yok biri söz diğeri kağıtta önemli olan gönül evliliği.ama örf ve adetlerimiz ahlak kurallarımız bunların olmasını gerektirir.

vardır ama sadece onLa yetınılmemeLıdır, sen ınanırsın kı ınanmaLısın da, fakat herkesde sağLam bı yurek oLmayabıLıyo ;)

İslam'da tek nikah vardır. Bunu kimin kıydığı değil, hangi yöntemlere göre kıydırıldığı önemlidir.

---> İSlaMdA İMaM nIkahI waRmIDıR?

Sual: Dini nikâha niye “imam nikâhı” deniyor?
CEVAP
Hristiyanların nikâhlarını, kilisede papazlar kıydığı halde, papaz nikâhı denmiyor. Nikâh kıymasını bilen her Müslüman, her yerde, nikâh kıyabilir. Nikâhın, camide olması veya imamın kıyması, şart değildir. Doktor kıyarsa, doktor nikâhı, mühendis kıyarsa, mühendis nikâhı denmeyeceği gibi, imam kıyınca da, imam nikâhı denmez. Normal adı nikâhtır. Resmî nikâh muamelesiyle karışmaması için, dini nikâh deniyor. Yoksa nikâh, namaz gibi dinin bir emridir. Dini namaz veya imam namazı diye bir namaz olmadığı gibi, imam nikâhı da olmaz. Sadece, belediyede yapılan nikâh işlemleriyle karışmaması için, dini nikâh veya İslam nikâhı demeli, imam nikâhı dememeli

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri